BasBQ
Beef en Steak

Bavette, heerlijk...

 
 
 

Tom Hendriks

Pitmaster
Berichten
688
Vrijdagavond een heerlijke Bavette gegrild op de BBQ. Ook wel de vinkelap genoemd. S'middags de Bavette ingesmeerd met de Steak rub van Steven Raichlen en een paar uur in de koelkast gezet. Een uur voordat die op de gril gaat uit de koelkast en op kamertemperatuur laten komen. BBQ met gietijzer rooster goed heet laten worden, tot ongeveer 220 gr.
Vervolgens 3,5 a 4 minuten per kant grillen. Dan in de aluminiumfolie paar minuten laten rusten. Het is een steak dus de kerntemperatuur heb ik rond de 53 gr gehouden. Was lekker ros?... Heel belangrijk bij Bavette is om hem op de draad te snijden anders is hij taai. Man o man wat een geweldig stuk vlees, staat bij ons in de top 5...:):)

2mwb1o0.jpg
s
dbs4zq.jpg

149sfh4.jpg

30kqg7q.jpg

2llgbol.jpg


Zoals je kunt zien, heerlijk ros?..







 
Red.... Meat!
 
Lekker! Hier ligt ook een gemarineerde bavette in de koelkast!
 
Lekker Tom! Had ik zomaar gelust! Kan ook zalig chimichury bij!
 
Zo, ziet er heerlijk uit hoor!
 
gisteren ook bavette gemaakt en wat een heerlijk stuk vlees is het toch!!
 
jammer dat je zo ver weg woont Tom, heerlijk
 
Thks voor jullie geweldige reacties... :)
 
Vraagje, is 3,5 tot 4 minuten per zijde voldoende om het vlees op een kerntemperatuur van circa 53 graden te krijgen?
Lijkt mij wat weinig ondanks het feit dat het niet echt een dik stuk vlees is.

Ziet er overigens wel heel lekker uit dus zou ik zo maar ook wel lusten.
 
Tom Hendriks zei:
Man o man wat een geweldig stuk vlees, staat bij ons in de top 5...:):)


Super stuk vlees.
Ik denk zelfs dat ik het lekkerder vind dan picanha.
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Ziet er mooi uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan