- Berichten
- 6.637

Als bijgerecht bij mijn variant van de zalm & jenever bessen van Steven & Me had ik gister deze aardappelen. Ik had dit recept op internet gevonden en vond deze zeer de moeite waard.
ingredienten
[list type=decimal]
[*]grote aardappelen
[*]1 sjalotje of klein uitje
[*]2 teentjes knoflook
[*]1/2 cup room
[*]1/2 cup bouillon
[*]verse basillicum
[*]1/2 citroen
[*]pijnboompitten
[*]peper
[*]zeezout
[*]evo
[*]parmezaan
[/list]
bereiding
- schrob de aardappelen goed schoon en dep ze droog
- prik de aardappelen in met een vork (keer of zeven)
- kwast de aardappeln in met evo
- strooi zeezout op de buitenkant
- plaats de aardappelen indirect op de Q voor een uur
- versnipper het uitje en de teentjes knoflook
- bak deze in een pannetje
- voeg de room en bouillon toe aan het pannetje even op laten staan
- hak de basillicum en voeg toe aan het pannetje
- voeg wat citroen toe aan het pannetje
- na een uur haal de aardappel van de Q en snijdt deze door de helft (pas op heet
)
- schep de aardappels leeg en doe de kruim in een schaal
- voeg het mengsel van het pannetje toe
- rooster de pijnboompitten en voeg deze ook toe
- meng het de aardappelkruim, de pijnboompitten en het mengsel
- schep het mengsel in de aardappel 'huls'
- sprenkel een beetje parmezaan er over
- voeg een beetje roomboter toe
- plaats de aardappel nog even op de Q (ik heb gister gesmokkeld en de laatste verhit stap in de *v*n gedaan ivm de cederhout rook
Opmerking
De volgende keer laat ik denk ik de citroen weg en ga ik in plaats daarvan bacon gebruiken.
Foto's








Bron vermelding
Ik ben natuurlijk niet zelf zo creatief, ik had dit recept van:
http://www.kayotic.nl/blog/pesto-baked-potatoes