BasBQ
Beef en Steak

Baked potatoes

 
 
 
 
 

structor

BBQ Junkie
Berichten
6.708
20130511-_MG_8549.jpg


Als bijgerecht bij mijn variant van de zalm & jenever bessen van Steven & Me had ik gister deze aardappelen. Ik had dit recept op internet gevonden en vond deze zeer de moeite waard.

ingredienten
[list type=decimal]
[*]grote aardappelen
[*]1 sjalotje of klein uitje
[*]2 teentjes knoflook
[*]1/2 cup room
[*]1/2 cup bouillon
[*]verse basillicum
[*]1/2 citroen
[*]pijnboompitten
[*]peper
[*]zeezout
[*]evo
[*]parmezaan
[/list]

bereiding
  • schrob de aardappelen goed schoon en dep ze droog
  • prik de aardappelen in met een vork (keer of zeven)
  • kwast de aardappeln in met evo
  • strooi zeezout op de buitenkant
  • plaats de aardappelen indirect op de Q voor een uur
  • versnipper het uitje en de teentjes knoflook
  • bak deze in een pannetje
  • voeg de room en bouillon toe aan het pannetje even op laten staan
  • hak de basillicum en voeg toe aan het pannetje
  • voeg wat citroen toe aan het pannetje
  • na een uur haal de aardappel van de Q en snijdt deze door de helft (pas op heet ;))
  • schep de aardappels leeg en doe de kruim in een schaal
  • voeg het mengsel van het pannetje toe
  • rooster de pijnboompitten en voeg deze ook toe
  • meng het de aardappelkruim, de pijnboompitten en het mengsel
  • schep het mengsel in de aardappel 'huls'
  • sprenkel een beetje parmezaan er over
  • voeg een beetje roomboter toe
  • plaats de aardappel nog even op de Q (ik heb gister gesmokkeld en de laatste verhit stap in de *v*n gedaan ivm de cederhout rook

Opmerking

De volgende keer laat ik denk ik de citroen weg en ga ik in plaats daarvan bacon gebruiken.

Foto's

20130511-_MG_8527.jpg


20130511-_MG_8528.jpg


20130511-_MG_8535.jpg


20130511-_MG_8537.jpg


20130511-_MG_8540.jpg


20130511-_MG_8542.jpg


20130511-_MG_8544.jpg


20130511-_MG_8545.jpg





Bron vermelding

Ik ben natuurlijk niet zelf zo creatief, ik had dit recept van:
http://www.kayotic.nl/blog/pesto-baked-potatoes

 
Ziet er heerlijk uit Emiel!! :D
 
die zien er goed uit Emiel
 
Klinkt lekker! Maar proefde je de basilicum nog? Vers is snel smaak kwijt bij verwarmen, dus vandaar mijn vraag.
 
Dominique zei:
Klinkt lekker! Maar proefde je de basilicum nog? Vers is snel smaak kwijt bij verwarmen, dus vandaar mijn vraag.
Ja vrij duidelijk, maar ik heb de basilicum maar kort verwarmd omdat ik niet helemaal uit kwam qua planning ;)

Voor alle duidelijkheid ik zou de volgende keer, de citroen weglaten, maar goed het was mijn eerste keer en dan probeer ik me altijd aan het recept te houden.
 
Ok, duidelijk weer! Ik hou ook altijd de eerste keer recept aan, dan heb je een idee waar het heen moet gaan.
 
Mooi gemaakt Emiel! Bedankt voor het delen...
En de jongedame op een van de foto's ken ik nog van de Meating  ;)
 
Die zien er lekker uit z?g Emiel  :)
Hier staan ze ook al een tijd op het lijstje, echter komt het er maar niet van. (misschien dankzij jouw inspiratie gaat het wat sneller gebeuren  ;) )

Mac
 
Ik als aardappeleter zeg;ziet er goed uit!!
Ga ik ook een keer proberen  ;D
 
Ziet er goed uit Emiel, ben ook wel van de aardappelen van de Q. Zal deze variant ook eens gaan proberen
 
Deze aardappelen zien er lekker uit deze ga ik ook eensproberen, bedankt voor het recept. :)
 
ChrisMaes zei:
Ik maak ze altijd zonder pijnboompitten maar misschien moet ik daar eens verandering in brengen ;)

Ik zit net hetzelfde te denken maar altijd in voor iets nieuws. Ziet er goed uit!
 
Mooi bijgerecht, ziet er erg lekker uit, ik ga ze zaterdag proberen!
 
Ziet er  :p  uit Emiel.

Naar deze aardappelvariant ben ik al een poosje benieuwd. Dus voor a.s. weekend heb ik ze op de rol gezet! Wegens een intensieve sessie met baby backs zullen ze waarschijnlijk wel in de oven worden gemaakt, waarvoor op dit forum bij deze meteen mijn nederige excuses.  :-[

 
Ik had ze afgelopen weekend weer, ditmaal met uitgebakken dobbelsteen spekjes (nog kleiner gesneden) als vulling, hmmmm.

Gabor, Jeroen, ik verwacht wel foto's :)
@Jeroen: waaat in de oven  :'(
 
zien er zeer smakelijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan