BasBQ
Beef en Steak

Bacon Day - On the Way!

nix13

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.429
Inmiddels ligt de walchers gilde in de koelkast te wachten om weer gemasseerd te worden.
 

fonsgroen

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
240
Ook hier ligt het "standaard bacon recept" in de koelkast!
 

JaapAap

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
575
Zo nu drogen en zaterdag roken
9b4034283fdffb004a1ae9ccaa9fe2a8.jpg
 

Lowietje72

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.682
Ik ga hem morgen drogen. Voor mijn gevoel is de buik minder stevig dan anders, maar we gaan het zien.
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.129
6a770cd493d112dbafd1ae9968c90041.jpg

Dit wordt een topweekend.
 

Karst

Stoker
Berichten
258
bbbb15570f9e50b9836913c0bc796c19.jpg


Ze liggen hier ook keihard te chillen. Had niet veel curevocht in de zak zitten. We gaan het morgen zien. Hoop dat het een beetje droog blijft....
 

chckstrk

Pitmaster
 
 
Berichten
506
Ook hier zijn we lekker onderweg. Slechte start vorige week met een lekke zak maar ma keertje afspoelen en extra pekel lijkt alles goed te gaan.
dc23df23733030333c469cbdc18b06d8.jpg


Zo net maar uit het zakje gehaald, iets korter drogen dan gepland, maar dat kan we las ik in het recept.
b7fe5d989151dfd494283190d0151ecb.jpg


Morgen bijtijds op de barbecue, want om 14:00 melden op t straatfeest hier. Dan wil ik de bacon al wel geproefd hebben
 

Abraham

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
919
Iemand ervaring met cederhout gebruik bij bacon?
 

Drossie

Kooltjesharker
 
Berichten
196
De ene zijde van mijn stuk buikspek is wat grijs uitgeslaan. Niet extreem, maar wel niet mooi roze. De geur is normaal.

Kan dit kwaad? Ik neem aan van niet?
 

Drossie

Kooltjesharker
 
Berichten
196
Ik postte onderstaand bericht al eerder. Zou ik het buikspek durven gebruiken of niet?

Ik vertrok vrijdag op weekend, maar ben nog snel naar de slager van de supermarkt wat colorozozout gaan halen.
De brave man wist helaas niet welk percentage nitriet aanwezig was: 6 of 0,6.
Naar wat ik lees wordt die 6% enkel gebruikt om echte charcuterie te maken. Ik vermoed dus dat ik wellicht 0,6% zal gekregen hebben?
 

robdegekste

Kooltjesharker
 
Berichten
216
Wat een heerlijk topic. Hier ook twee stukken liggen in de koelkast en er is echt veel vochtt. Zit te denken om een 2e stuk in te smeren met een donkere marinade na het pekelen, aan te raden?

Grrrrrrr had hem vanmorgen al uit de koelkast moeten halen. Nu morgenavlnd maar roken
 

Holkers

Pitmaster
 
 
 
Berichten
660
Hier ook lekker in de koelkast te rusten, normale hoeveelheid vocht.
Morgen tussen de buien door met een paar blokken kersenhout op de WSM. Dagje in de koelkast en zondag ABT maken ;-)
 

Holkers

Pitmaster
 
 
 
Berichten
660
Drossie zei:
Ik postte onderstaand bericht al eerder. Zou ik het buikspek durven gebruiken of niet?

Als er geen rare lucht af komt en het vocht helder is, zou het goed moeten komen.
 

ThrowonD

Stoker
 
 
 
Berichten
494
Ik draai hem nog een keertje om...
Morgen vroeg afspoelen, en drogen..., zondag in de middag pas roken (na de PP...)
 

Lowietje72

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.682
Hier hangt ie nu ook, met wat kersen rook en als gekkigheid ff wat cacaodoppen erbij.....
6553386a04698bd3811ee9afd65f5cb9.jpg
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
richard0501 zei:
Ik heb de 1,8 kg buikspek al in de pekel sinds vorigen week donderdag, niet veel vocht uitgekomen, wel helder. Moet ik nog ontzouten in water? heeft er totaal 9 dagen ingezeten. Zo ja hoelang ongeveer?

Gewoon even goed afspoelen.
 
Bovenaan Onderaan