TheFoodSnobFrog
Vuurmaker
- Berichten
- 78
Prima weer gisteren, ik heb Baby Backs op de WSM gemaakt 
Methode was 3-1-1, eigen rub (paprika, donker basterd zuiker, uien poeder, piment d'espelette, kaneel, gember poeder) en ik heb Mesquite hout gebruikt voor het roken.
Het was mn eerste keer met Eco-Brasa in de WSM en ik moet zeggen dat ik heel blij was: ze waren veel meer "consistent" en het langdurig 'handmatig' houden van de 107? was veel makkelijker dan normaal. Top!
Het resultaat was heel lekker.
Wat grappig was - en ik heb het meerdere keer meegemaakt - is dat het resultaat PER RACK was toch anders, terwijl ze precies hetzelfde zijn 'gesmoked'. Twee racks waren *perfekt* terwijl 2 anderen waren gewoon *heel goed*...
Waarom het verschil? Komt het door de stukken vlees die toch anders waren? Van hoger of lager in de ribcage? Of toch omdat waar ze staan in de WSM (zijkant of centrum) wel een verschil maakt? Of komt het door mijn anti-reck methode?
Na een hele nacht in de Rub:
Gaan ze op de WSM op een andere manier dan gewoontelijk
Na 3 uur...
En met BBQ saus glazing

Methode was 3-1-1, eigen rub (paprika, donker basterd zuiker, uien poeder, piment d'espelette, kaneel, gember poeder) en ik heb Mesquite hout gebruikt voor het roken.
Het was mn eerste keer met Eco-Brasa in de WSM en ik moet zeggen dat ik heel blij was: ze waren veel meer "consistent" en het langdurig 'handmatig' houden van de 107? was veel makkelijker dan normaal. Top!
Het resultaat was heel lekker.
Wat grappig was - en ik heb het meerdere keer meegemaakt - is dat het resultaat PER RACK was toch anders, terwijl ze precies hetzelfde zijn 'gesmoked'. Twee racks waren *perfekt* terwijl 2 anderen waren gewoon *heel goed*...
Waarom het verschil? Komt het door de stukken vlees die toch anders waren? Van hoger of lager in de ribcage? Of toch omdat waar ze staan in de WSM (zijkant of centrum) wel een verschil maakt? Of komt het door mijn anti-reck methode?

Na een hele nacht in de Rub:

Gaan ze op de WSM op een andere manier dan gewoontelijk


Na 3 uur...

En met BBQ saus glazing
