Just did it.
Op de website van Blue Smoke Bbq las ik het recept voor een langzaam garend stuk buikspek als basis voor een babi panggang. Ik ben nu anderhalve week de bezitter van een Leen Bakker El Cheapo.
Vorige week maakte ik hier een platgereden kippetje op, erg smakelijk. Werd samen met de "beer in the butt" chicken erg op prijs gesteld door de family.
Gisterenavond het buikspek gemarineerd met Indische zoetzure marinade (zie website"Blue Smoke). En een homemade Atjar Tjampoer gemaakt. Uit een indisch kookboek van de Marine van mijn varende buurman. Dat ziet er lekker uit! Moest even wennen aan de scherpe lucht van de azijn maar daar was vanmiddag niets meer van over, een nachtje inleggen geeft de kool die ik er voor gebruikte een zachte smaak.
Mijn Cheapo'tje tikte de 160 graden aan. Niet slecht volgens mij. Ik maakte een basis van briketten en na anderhalf uur heb ik er wat houtskool bijgedaan. Dat gaf een boost in temperatuur.
Afijn, perfect bbqweer, en een lekkere babi panggang die vanavond schoon op is gegaan.
Best tevreden eigenlijk.
Een dingetje, ik kocht het buikspek bij mijn slager en betaalde euro 13,50 de kilo. Vleesjuwelier?
Maar ach het was lekker weer, de wijn was goed en het smaakte ons voortreffelijk.
Op de website van Blue Smoke Bbq las ik het recept voor een langzaam garend stuk buikspek als basis voor een babi panggang. Ik ben nu anderhalve week de bezitter van een Leen Bakker El Cheapo.

Vorige week maakte ik hier een platgereden kippetje op, erg smakelijk. Werd samen met de "beer in the butt" chicken erg op prijs gesteld door de family.
Gisterenavond het buikspek gemarineerd met Indische zoetzure marinade (zie website"Blue Smoke). En een homemade Atjar Tjampoer gemaakt. Uit een indisch kookboek van de Marine van mijn varende buurman. Dat ziet er lekker uit! Moest even wennen aan de scherpe lucht van de azijn maar daar was vanmiddag niets meer van over, een nachtje inleggen geeft de kool die ik er voor gebruikte een zachte smaak.

Mijn Cheapo'tje tikte de 160 graden aan. Niet slecht volgens mij. Ik maakte een basis van briketten en na anderhalf uur heb ik er wat houtskool bijgedaan. Dat gaf een boost in temperatuur.

Afijn, perfect bbqweer, en een lekkere babi panggang die vanavond schoon op is gegaan.




Best tevreden eigenlijk.
Een dingetje, ik kocht het buikspek bij mijn slager en betaalde euro 13,50 de kilo. Vleesjuwelier?
Maar ach het was lekker weer, de wijn was goed en het smaakte ons voortreffelijk.