- Berichten
- 6.775

pond vastkokende aardappelen ( niet schillen), of een pond krieltjes in de schil, gesneden in stukken.
2 kruidenbouillonblokjes
1 kleine ui gesnipperd
1 dl witte azijn
1 eetl suiker
zout en peper
mayonaise ( ik maak hem altijd zelf, met citroen)
veel bieslook ( diepvries)
3 gesnipperde bosuitjes.
Kook de aardappels in een klein laagje water ( ze moeten nèt onderstaan) met de bouillonblokjes tot bijna gaar. Als ze bijna gaar zijn, de azijn, ui en suiker erbij, en verder gaar koken. In het kookvocht voor 10 minuten laten afkoelen, en dan de hele handel hop in een vergiet, even uitlekken. Mayo, pezo naar smaak er doorheen, terwijl de aardappels nog een beetje warm zijn. Lekker husselen. De bosui en bieslook erdoor, proeven en naar smaak misschien nog iets azijn erdoor.
In de koelkast laten afkoelen, en de smaak lekker laten doortrekken.
Ik vind het er op de foto en beetje sneu uitzien, maar de smaak is echt erg lekker.
Ik schil de aardappels niet, vind dat net wat prettiger eten, zo met schilletje, en als je de krieltjes gewoon doormidden snijd, nemen ze ook de smaak goed op.
Enjoy!