BasBQ
Beef en Steak

2x 2,5 kg Varkensnek op Weber OTP 57cm met Smokenator

 

Danny Phantom

Sprokkelaar
Berichten
40
Beste allen!

Ik ga vandaag mijn Smokenator eens grondig testen door te kijken hoelang hij blijft branden met 1 lading.

Ik heb de Smokenator gevuld met 3,5 a 4kg kokos briketten van het jumbo huismerk. Hij staat nu vanaf 11 uur te draaien met het vlees erop.

De waterbak heb ik tot nu toe 1 keer bijgevuld, en hij heeft een uitschieter naar 130 graden gehad. Toen ging ik wat spelen met de schuiven en koud water bij vullen om de temp om laag te krijgen.

Hij schommelt nu tussen de 90 en 110 graden, dus ben benieuw hoe de Smokenator het vol gaat houden. Ik zal hem waarschijnlijk halverwege opnieuw moeten gaan stoken met een nieuwe lading kolen.

Gisteren standaard rubje in elkaar gedraaid en 2 varkens nekken van elk ruim 2,5kg ge?njecteerd met appelsap en een beetje zout.

Deze liggen er dus vanaf 11 uur op. Kerntemp van de ene nek is al 43 graden naar amper 1,5 uur beetje snel vind ik zelf persoonlijk. Maar ach, ik kijk het even aan en ga ook nog verschillende plaatsen meten van de nek.

Genoeg gelult, hier zijn wat foto's!

12376782_10154548488745830_8885825538156841262_n.jpg


12803308_10154548488770830_3530526356305547868_n.jpg


12803311_10154548488835830_4993990730424938050_n.jpg


12799225_10154548488865830_4043039695102113128_n.jpg


12795558_10154548488905830_7631593625566106964_n.jpg


12799247_10154548488975830_7251644507843626491_n.jpg


 
Kijk, dat wordt vast lekker!
 
Dat gaat vast goed komen vandaag! Succes.
 
En hoe staat het erbij ? :D

Wat is je ervaring met de smokenator?
 
Daar ben ik ook benieuwd naar inderdaad
 
Hier nog de resultaten van gisteren, ik heb er uiteindelijk bijna 4 kilo schoon aan de haak pulled pork aan over gehouden van de ruim 5 kilo die eroplag.

Die hamer die jullie zien ligt er met een reden, de Smokenator daalde af en toe flink in temperatuur en door een paar tikjes tegen de ketel om het as van de kooltjes te krijgen steeg de temp weer langzaam.

Ik heb de Smokenator in totaal 9 uur kunnen stoken op een temperatuur van tussen de 90 en 120 graden op een lading van 3,5kg kokosbriketten van het jumbo huismerk.

1 keer is die flink doorgeschoten naar de 130 graden maar dat was me eigen fout door de deksel er te lang af te hebben en de onderste lucht toevoer niet dicht te hebben gedraaid.


12791085_10154551426075830_6394825391108387684_n.jpg


12814498_10154551426115830_5721301161307996897_n.jpg


12813922_10154551426190830_2958850809852998618_n.jpg


12798847_10154551426230830_207951367148102600_n.jpg


Vocht bewaard voor de eindsaus;
12814184_10154551426340830_7590726232619605301_n.jpg


12814184_10154551426375830_1298940313683852808_n.jpg


12799304_10154551426445830_7519034324175360788_n.jpg


Vanavond word alles opgehaald, en ik heb mooi een kilo gratis pulled pork voor mezelf in de vriezert  :D
 
Nice job! Mooi resultaat! Wat zijn je ervaringen smokenator vs non smokenator?
 
Mooi en lekker, ben ook benieuwd naar je ervaringen met de smokenator
 
Terug
Bovenaan Onderaan