Spannend!
Om me meer te verdiepen in de low and slow manier van Q'en, wilde ik graag een PP maken. Doen! zou je zeggen, maar daarvoor was wel wat materiaal nodig. Dus we hebben een kleine bestelling bij proBBQshop geplaatst:
en
en een iets groter uitgevallen bestelling bij Beef & Steak (a 5.5 kilo..)
Zo, alles is dus binnen en ik wil zondag het stuk vlees op de Q leggen. Ik ga het recept van de site gebruiken, met injecteren en misschien een deel met en een deel zonder eindsaus (eerst eens kijken wat lekkerder is). Dit alles om op oudjaarsdag een feestmaal op tafel te kunnen zetten met PP, Ribs, Zalm of Ballen op de plank en pizza voor de kleintjes.
Maar: eerst de vragen.
In het recept voor de injectie-mix staat 'appelazijn'. Nergens te krijgen tot op heden, kan ik ook kruiden-azijn of naturel azijn gebruiken met wat meer appelsap?
Ik ga de snake-methode doen in mijn 57 OTO met een blok of 3, 4 aan kersenhout er bovenop en wat hickory chips gedurende de hele run. Moet ik verwachten om bij te gooien (kolen) en zijn Ecobrassa kolen geschikt voor een goede, trage, constante snake?
Vrijdagavond gaat het stuk vlees de vriezer uit, ontdooien in de koelkast of in een emmer water?
Ik ga het topic zo veel mogelijk updaten. Alvast bedankt voor de antwoorden en hopelijk gaat het topic eindigen met een foto van een heerlijk wit bolletje vol met PP en een augurk...
Sessie begonnen om 5:30
Tijd, temperatuur Q, temperatuur vlees
5:30 110?, 19?
6:15 117?, 22?
7:00 117?, 30?
8:45 122?, 56?
9:45 123?, 64?
10:30 122?, 70?
11:20 121?, 74?. Glaze erop, snake op 1/3de
13:00 110?, 76/77?
14:00 115?, 76?. Ingepakt in aluminium folie
15:00 120?, 81?
16:10 103?, 86?
17:05 128?, 88? !!!! Van de Q gehaald, nieuwe jas van folie en een uur rusten
Om me meer te verdiepen in de low and slow manier van Q'en, wilde ik graag een PP maken. Doen! zou je zeggen, maar daarvoor was wel wat materiaal nodig. Dus we hebben een kleine bestelling bij proBBQshop geplaatst:

en

en een iets groter uitgevallen bestelling bij Beef & Steak (a 5.5 kilo..)

Zo, alles is dus binnen en ik wil zondag het stuk vlees op de Q leggen. Ik ga het recept van de site gebruiken, met injecteren en misschien een deel met en een deel zonder eindsaus (eerst eens kijken wat lekkerder is). Dit alles om op oudjaarsdag een feestmaal op tafel te kunnen zetten met PP, Ribs, Zalm of Ballen op de plank en pizza voor de kleintjes.
Maar: eerst de vragen.
In het recept voor de injectie-mix staat 'appelazijn'. Nergens te krijgen tot op heden, kan ik ook kruiden-azijn of naturel azijn gebruiken met wat meer appelsap?
Ik ga de snake-methode doen in mijn 57 OTO met een blok of 3, 4 aan kersenhout er bovenop en wat hickory chips gedurende de hele run. Moet ik verwachten om bij te gooien (kolen) en zijn Ecobrassa kolen geschikt voor een goede, trage, constante snake?
Vrijdagavond gaat het stuk vlees de vriezer uit, ontdooien in de koelkast of in een emmer water?
Ik ga het topic zo veel mogelijk updaten. Alvast bedankt voor de antwoorden en hopelijk gaat het topic eindigen met een foto van een heerlijk wit bolletje vol met PP en een augurk...
Sessie begonnen om 5:30
Tijd, temperatuur Q, temperatuur vlees
5:30 110?, 19?
6:15 117?, 22?
7:00 117?, 30?
8:45 122?, 56?
9:45 123?, 64?
10:30 122?, 70?
11:20 121?, 74?. Glaze erop, snake op 1/3de
13:00 110?, 76/77?
14:00 115?, 76?. Ingepakt in aluminium folie
15:00 120?, 81?
16:10 103?, 86?
17:05 128?, 88? !!!! Van de Q gehaald, nieuwe jas van folie en een uur rusten