Beef en Steak

1 keer Pulled Pork

 
 

MacMarty89

Kooltjesharker
Berichten
148
Een tijdje terug had ik bij BBQuality zo'n 2.5 kg procureur besteld. Familie kwam zaterdag over de vloer. Zo'n homp vlees ontdooien duurt natuurlijk een tijdje in de koelkast. Maar een nieuwe planning gooide letterlijk roet in het eten. De procureur moest ik vrijdag omtoveren tot een trekvarkentje. Eerder dan 19.00 uur kon ik niet beginnen, dus het werd nachtwerk. De procureur ingesmeerd met mosterd en een rub, vervolgens de BGE aanstoken en op temperatuur laten komen tussen de 120 en 125 °C. Drie blokjes kersenhout erbij voor die lekker rooktoets.

Rond middernacht was het tijd om de unit in aluminiumfolie te pakken. De temperatuur van de kamado schommelde ergens tussen de 125 en 130 °C. Wekker gezet om 02.30 uur. Alleen dat was voor mijn gevoel nét te lang met 7 uur en 30 minuten op de BGE. De kerntemperatuur was opgelopen tot de 98 °C. Mijn nest was nog warm, dus veel zin om de procureur eerst 10 á 15 minuutjes te laten uitdampen om deze daarna in een koelbox te bewaren, had ik niet. Dat maakte overigens ook niet uit, want de eters kwamen toch pas een dag later. Ik ben terug naar bed gegaan en heb het overnacht in een schaal laten staan op het aanrecht. Toen ik in het ochtendgloren dit varkentje ging pullen had ik sterk de indruk dat het vlees te droog was geworden. Niets bleek minder waar. Gisteren de pulled pork opgewarmd in de magnetron met een scheutje Pepsi erover.

Het was voortreffelijk sappig en mals. Iedereen heeft er van genoten. Er is nog aardig wat van over voor een volgende keer.

IMG_5057.jpeg

IMG_5061.jpeg

IMG_5062.jpeg

IMG_5066.jpeg

IMG_5067.jpeg

IMG_5068.jpeg

IMG_5070.jpeg

IMG_5071.jpeg

IMG_5078.jpeg

IMG_5079.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk, ondanks dat het niet helemaal volgens plan verliep ziet het er wel goed uit.

Ik zou hem de volgende keer in de aluminiumfolie in een koelbox laten rusten.
Niet open op het aanrecht.

Heb de indruk dat als hij ingepakt is hij sappiger blijft. (Geen wetenschap, is mijn eigen indruk)
 
Heerlijk, ondanks dat het niet helemaal volgens plan verliep ziet het er wel goed uit.

Ik zou hem de volgende keer in de aluminiumfolie in een koelbox laten rusten.
Niet open op het aanrecht.

Heb de indruk dat als hij ingepakt is hij sappiger blijft. (Geen wetenschap, is mijn eigen indruk)

Dat kan misschien wel, alleen dan gaart hij nog verder door toch? Ik bedoel vlees met een kerntemperatuur van boven de 100 °C lijkt me ook weer te overcooked?
 
Terug
Bovenaan Onderaan