- Berichten
- 147
Een tijdje terug had ik bij BBQuality zo'n 2.5 kg procureur besteld. Familie kwam zaterdag over de vloer. Zo'n homp vlees ontdooien duurt natuurlijk een tijdje in de koelkast. Maar een nieuwe planning gooide letterlijk roet in het eten. De procureur moest ik vrijdag omtoveren tot een trekvarkentje. Eerder dan 19.00 uur kon ik niet beginnen, dus het werd nachtwerk. De procureur ingesmeerd met mosterd en een rub, vervolgens de BGE aanstoken en op temperatuur laten komen tussen de 120 en 125 °C. Drie blokjes kersenhout erbij voor die lekker rooktoets.
Rond middernacht was het tijd om de unit in aluminiumfolie te pakken. De temperatuur van de kamado schommelde ergens tussen de 125 en 130 °C. Wekker gezet om 02.30 uur. Alleen dat was voor mijn gevoel nét te lang met 7 uur en 30 minuten op de BGE. De kerntemperatuur was opgelopen tot de 98 °C. Mijn nest was nog warm, dus veel zin om de procureur eerst 10 á 15 minuutjes te laten uitdampen om deze daarna in een koelbox te bewaren, had ik niet. Dat maakte overigens ook niet uit, want de eters kwamen toch pas een dag later. Ik ben terug naar bed gegaan en heb het overnacht in een schaal laten staan op het aanrecht. Toen ik in het ochtendgloren dit varkentje ging pullen had ik sterk de indruk dat het vlees te droog was geworden. Niets bleek minder waar. Gisteren de pulled pork opgewarmd in de magnetron met een scheutje Pepsi erover.
Het was voortreffelijk sappig en mals. Iedereen heeft er van genoten. Er is nog aardig wat van over voor een volgende keer.
Rond middernacht was het tijd om de unit in aluminiumfolie te pakken. De temperatuur van de kamado schommelde ergens tussen de 125 en 130 °C. Wekker gezet om 02.30 uur. Alleen dat was voor mijn gevoel nét te lang met 7 uur en 30 minuten op de BGE. De kerntemperatuur was opgelopen tot de 98 °C. Mijn nest was nog warm, dus veel zin om de procureur eerst 10 á 15 minuutjes te laten uitdampen om deze daarna in een koelbox te bewaren, had ik niet. Dat maakte overigens ook niet uit, want de eters kwamen toch pas een dag later. Ik ben terug naar bed gegaan en heb het overnacht in een schaal laten staan op het aanrecht. Toen ik in het ochtendgloren dit varkentje ging pullen had ik sterk de indruk dat het vlees te droog was geworden. Niets bleek minder waar. Gisteren de pulled pork opgewarmd in de magnetron met een scheutje Pepsi erover.
Het was voortreffelijk sappig en mals. Iedereen heeft er van genoten. Er is nog aardig wat van over voor een volgende keer.
Laatst bewerkt: