BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door YannickVR

  1. Y

    Tomahawk steak bij Makro

    Die ontdooit m inderdaad wel voor je :)
  2. Y

    Langzaam gegaarde five spices buikspek, gelakt met appelstroop!

    Ik zag laatst buikspek bij de Makro liggen en twijfelde al wat ik er mee moest.. dat lijkt me nu wel duidelijk!
  3. Y

    Hoe krijg ik mijn offset lang op temperatuur

    http://www.bbqgenootschap.nl/forum/controllers/ :)
  4. Y

    Hoe krijg ik mijn offset lang op temperatuur

    Dat inderdaad. Probleem dat ik met mijn elcheapo had dat je de schoorsteen graag wat knijpt om warmte binnen te houden, maar daardoor, waarschijnlijk mede door het dunne materiaal, de airflow stopt. Klep open dus, maar dan een brandstoftekort en in mijn geval ook uitschieters naar 140. Blijft...
  5. Y

    [DIY] Tafel voor BGE large, vragen en bouwtopic

    Ik heb voor m'n BGE-L een tafel in elkaar gezet volgens de PDF van BGE, en heb m op een nest staan. Ik vind zelf (er van uitgaande dat ik me netjes aan de maten gehouden heb), dat de BGE wel vrij ver boven het blad uitsteekt. Zou dus wel wat lager mogen. Materialen weet ik weinig over, heb...
  6. Y

    PP op de WGA

    Tijdens het infolien heb ik er nog vijf a zes briketten bij gedaan. Toen de PP klaar was was dat ook wel ongeveer wat er over was. Superzuinig zo'n WGA, eenzelfde sessie op m'n elcheapo smoker gaat er wel een kilo of 4-5 aan briketten doorheen :P
  7. Y

    PP op de WGA

    Danku! Wat betreft temperatuurregeling, die vond ik juist erg stabiel. Zoals op de foto's te zien had ik aan een uiteinde briketten (Terlanco Kokos), rest van de WGA bovenop het kolenrooster met alufolie een bakje met water over gemaakt. Vervolgens de luchtschuiven aan de zijkant alleen aan de...
  8. Y

    Kennen we deze al??

    Wat een tegenvaller, ik zat echt te wachten op het moment dat hij het stuk vlees liet vallen.. kwam niet :(
  9. Y

    Lazy ribs

    Ik probeer zo rond de 110 te blijven maar het eerste uur of anderhalf hebben ze onder de 100 gestaan. Naast de schuif in het deksel van de UDS zitten er ook zo'n vijftien-ish gaatjes onderin de ton voor luchtaanvoer. Als het te hard gaat plak ik er een magneetje op :) Enige is dus dat de...
  10. Y

    Voorstellen

    Verhalen en nieuwe foto's komen wel zodra de Q weer aangaat, hier vast wel een voorproefje: Brisket (klaar) MOINK balls BCC (Bierblikje zit er echt in) 10KG Ham Picanha
  11. Y

    Voorstellen

  12. Y

    Kant en klare Heatermeters, de derde ronde!

    Hoi, ik ben nieuw dus ga me zo voorstellen. Ondertussen wil ik graag de optie2 (zwart kastje) + probes en fan reserveren :)
Terug
Bovenaan Onderaan