BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door twirre

  1. twirre

    eerste keer Waygu rib-eye

    Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Zelf vond ik het echt super lekker. Ik zou het aanraden. Alleen al om een keer geprobeerd te hebben. Zelf heb ik het vlees als cadeau gekregen, daarvoor had ik het zelf ook nog nooit gekocht. Dus tja.. ik snap de aarzeling. Er wordt tegenwoordig ook veel...
  2. twirre

    eerste keer Waygu rib-eye

    Ik moest 3x kijken. Thnxs, aangepast.
  3. twirre

    eerste keer Waygu rib-eye

    Voor mijn 50e verjaardag heb ik een waygu rib-eye gekregen. Ik had er nog ooit één bereid/gegeten. Maar het resultaat mocht er zijn. Simpel met zout en peper gekruid verder niets maar echt heerlijk. op ong. 250 graden een gietijzeren grill plaat goed heet laten worden. Eerst nog even wat...
  4. twirre

    Bastard Hitteschilden schoonmaken

    Ik laat ze buiten liggen. En dan wordt het vanzelf zacht, daarna keukenpapier en klaar.
  5. twirre

    indirect en direct

    Ik heb zelf twee halve stenen dat bevalt erg goed. Maar dat is natuurlijk niet helemaal antwoord op je vraag, want je probeert met de huidige steen twee zones te creeren. Een koude zonet kan dan wel door de kolen maar aan 1 kant van de kolen basket te leggen. Eigenlijk net als 'vroeger'. Zelf...
  6. twirre

    toegevoegde waarde spit ten opzichte van een bierblikje

    Vandaag mn nieuwe spit gebruikt. Eerst maar eens voor een kippetje.. Een groot succes. De belangrijkste opmerking: Deze is sappiger dan van een blikje.. dus helemaal geslaagt.
  7. twirre

    Resultaten Bacon weekend 2023

    Vandaag als hapjes voor de maaltijd.. Jalapeño-poppers (pepers van de moestuin). Paprika-poppers voor de kids en nog een simpel versie moink-balls. Daarna Bavette (maar zonder bacon dus niet op de foto).
  8. twirre

    toegevoegde waarde spit ten opzichte van een bierblikje

    Ik denk dat ik om ben, en dat smaak en meerdere bereidingen toch de doorslag gaan geven. Nu even wachten op een mooie aanbieding. Als ik eén koop wordt het waarschijnlijke een 22" (maat voor de Basterd L) spit on fire. Maar goed... daar hik ik dus wat tegen de prijs aan. Bedankt voor alle...
  9. twirre

    toegevoegde waarde spit ten opzichte van een bierblikje

    Bedankt. Het behoud van smaak maakt een spit inderdaad interessant. Dan had ik ook nog niet in reviews andere posts teruggelezen.
  10. twirre

    toegevoegde waarde spit ten opzichte van een bierblikje

    pizza's maak ik regelmatig, daarvoor gebruik ik een pizza steen. Dat bevalt eigenlijk heel goed. Basterd heeft ook een combo, maar die vind ik er wat geknutseld uit zien. Dus die zal ik niet snel kiezen.
  11. twirre

    toegevoegde waarde spit ten opzichte van een bierblikje

    Hallo, Ik ben al een tijdje aan het kijken naar een spit voor mijn Kamado (basterd L). Want mij tegenhoudt is de prijs. Ik vind ze nogal duur. Zeker omdat ik inschat dat ik hem maar een paar keer per jaar ga gebruiken. Nu mijn vraag. Een hele kip maak ik nu vaak op een bierblikje en dat...
  12. twirre

    Briketten of houtskool in de WGA

    Vroeger veel briketten gedaan op de wga. Vooral als je wat langere bereidingen doen. Nu gebruik ik hem alleen nog voor korte sessie en doe ik altijd houtskool. Verstuurd vanaf mijn Nokia X20 met Tapatalk
  13. twirre

    offset smoker on a budget

    Echt heel mooi gemaakt.
  14. twirre

    Pizza bakken

    Mooi filmpjes. Juist het op de bbq krijgen van de gemaakte pizza's vind ik het lastigste.
  15. twirre

    BBQ Moestuin topic

    ik kon het niet helemaal goed terugvinden maar van begin maart. Een kleine maand geleden (begin april) had ik zaailingen , eind april in kleine potjes gedaan. En natuurlijk iedere dag water en liefde.. Er zijn ook al een stuk of 10 plantjes gesneuveld. Ik had na de laatste keer verpotten een...
Terug
Bovenaan Onderaan