BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door TomS

  1. T

    Pizza test

    ziet er goed uit! Hier na een paar keer halve pizza’s naast de steen gelegd te hebben inmiddels aardig onder controle met een grote Pizzaschep en griesmeel eronder.
  2. T

    Ongelijke verbranding links/rechts in de weber

    Precies hetzelfde probleem hier. Was dit topic gestart maar het probleem nooit kunnen verklaren op op kunnen lossen. Onderwerp 'Kolen mandjes weber, branden niet hetzelfde!' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kolen-mandjes-weber-branden-niet-hetzelfde.32326/
  3. T

    Een hele kip van het spit!

    Dancook box grill met draaispit. Eenvoudig en heerlijk resultaat. Eigenlijk de enige toepassing van deze kleine dancook tegenwoordig.
  4. T

    Dry Aged Burger

    Ziet er smakelijk uit en het brengt me op ideeën! Ik had laatst vervelend veel rook van het druipende vet en vocht uit de burgers met rooster boven de kolen. Ik zal ook eens mijn gietijzeren inzet gaan proberen voor burgers (en bifteki met hetzelfde probleem).
  5. T

    Mijn goeie ouwe outdoorchef is ineens heel oud geworden

    Een oldtimer met patina is wel een mooie insteek. Als de stukken emaille er af gaan vallen en de gaten erin zitten is het een goed moment om iets nieuws te kopen. Ik begin vast met oriënteren 😉
  6. T

    Mijn goeie ouwe outdoorchef is ineens heel oud geworden

    Afgelopen weekend nog een pulled pork gemaakt op mijn oude outdoorchef 480 van een jaar of 13. Die gebruik ik meestal voor low en slow omdat hij heel weinig kolen nodig heeft en super stabiel op temp blijft. Kwam er net echter achter tijdens het schoonmaken dat hij er wel heel slecht uit is gaan...
  7. T

    Kolen mandjes weber, branden niet hetzelfde!

    Goede vraag. Het is me al een hele tijd niet meer opgevallen zoals gisteren maar ik heb wel op gegeven moment de opstelling veranderd. Ook als gevolg van de verschillen. De twee baskets zet ik nu meestal niet meer links naast elkaar (hete zone links) maar achterin (hete zone aan scharnier kant...
  8. T

    Kolen mandjes weber, branden niet hetzelfde!

    Dat zit in het midden. Bij de probes op de foto. De lucht moet links en rechts evenveel afstand afleggen. Heb er er veel aan gedaan om het deksel goed sluitend te krijgen (kwaal bij deze weber met scharnier) dus dit zou het ook niet moeten zijn.
  9. T

    Kolen mandjes weber, branden niet hetzelfde!

    Vandaag liep de temp wat terug van 150 naar 135 bij een lading drumsticks en weer was 1 van de twee mandjes compleet uit terwijl de andere nog prima brandde! Deze keer een foto gemaakt. Ik snap niet hoe dat kan. Beide waren identiek gevuld en met gelijke hoeveelheid gloeiende kolen uit de starter.
  10. T

    Better together met gyros

    Topper! Ik ben geïnspireerd geraakt 😁
  11. T

    Sneak preview Stoofpotje

    ziet er goed uit! Het zijn gewoon riblappen toch? Hier mag ik alleen maar sukade gebruiken omdat riblappen te droog en taai zouden zijn maar nu ik deze foto’s zie geloof ik dat het de volgende keer gewoon riblappen worden!
  12. T

    Pizza!

    Vandaag kans gezien wat foto’s te maken van mijn 3e pizza van de weber. Heerlijk resultaat bij 220gr. Met de spatel het deksel op een kier gezet voor een temp. Boost omdat het eerder bleef hangen op 200 nadat het deksel open was geweest. Hiermee ging het weer omhoog naar een stabiele 220gr. De...
  13. T

    Voorpret...... Kerstmenu

    Kreeftstaart met kruidenboter als voor en eendenborst met paddestoelensaus als hoofd (samen met gefrituurde schorseneren en rozemarijn krieltjes).
  14. T

    Eerste sessie low en slow. Temperatuur issue.

    Waar die thermometer zit maakt niet zo veel uit als het maar meet op de kern van het dikste stuk. Ik dacht dat zo’n meatstick niet werkt op een kogel bbq. Dan moet je steeds het deksel openen toch?
  15. T

    Eerste sessie low en slow. Temperatuur issue.

    Het vlees lijkt totaal geen 120 en 200 graden gehad te hebben. Links op de foto ziet het er wel beter uit. Misschien lag dat dichter bij de snake.
Terug
Bovenaan Onderaan