BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Tjoepie

  1. T

    Citroen Tijm worstjes

    Is een receptje van brand&levie  :)
  2. T

    Citroen Tijm worstjes

    Jazeker  :D 75% mager varkensvlees en 25% vet varkensvlees En per kg vlees: 4 theelepels fijn zeezout halve theelepel nootmuskaat 5 theelepels gedroogde tijm 2 theelepels zwarte peper grof gemalen 2 theelepels citroenschil fijn geraspt 1 teentje verse knoflook half glas witte wijn
  3. T

    Citroen Tijm worstjes

    Deze slager rekent evenveel voor buikspek als voor speklappen  :-/ De slager waar ik meestal buikspek haal was al dicht en deze slager was tot 18:30 open, dus dat haalde ik net uit mijn werk.
  4. T

    Citroen Tijm worstjes

    Stopbus gebruik je alleen voor het stoppen van de worstjes inderdaad. Ik had hem op woensdag besteld en op vrijdag was hij binnen, vond ik snel voor vanuit Duitsland :)
  5. T

    Citroen Tijm worstjes

  6. T

    Waar staat jouw BBQ?

    Nou, het heeft even geduurd, maar hij is klaar  :D Ben behoorlijk tevreden over het resultaat. Nu nog een buitenkeuken voor aan de rechterkant, maar moet eerst een aantal klussen in huis afmaken, anders gaat de directrice thuis zeuren  ;)
  7. T

    Waar staat jouw BBQ?

    Die deur rechts naast de poort past er precies onderdoor :) Heeft 1 cm ruimte, dat zie je alleen op deze foto's slecht door het perspectief.
  8. T

    Waar staat jouw BBQ?

    Ik heb vroeger in de bouw gewerkt  ;) En ik ben hem samen met mijn pa aan het bouwen indd. Aan de linkerkant komt een zithoek met een houtkachel, rechts wil ik iets van een buitenkeuken gaan maken :) De voorkant is echt sterk nu, de rechterkant zit ook vast aan de garage en die 3 schoren doen...
  9. T

    Waar staat jouw BBQ?

    Er wordt wel op euros gelet, maar dat mag nooit ten koste gaan van kwaliteit enz. :) Onze tuin is 6 bij 15 meter, dus die laatste 3 meter missen we niet echt zeg maar. Hout is inderdaad douglas, dat heeft zo'n mooie tekening :) De rolsteiger is van mijn vader, ik ben namelijk een IT-nerd, dus...
  10. T

    Waar staat jouw BBQ?

    Na veel kijken en genieten van al die mooie buiten verblijven hier heb ik 2 weken geleden ook de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen met een overkapping van 3x6 meter achterin mijn tuin om droog te kunnen zitten en bbq-en :) Het frame staat nu, volgende week beginnen met het bekleden...
  11. T

    "Masterclass" verse worst maken

    Leuk filmpje
  12. T

    Winter is coming, rookworst tijd!

    Iets meer dan 3 uur op 80 graden, met flink veel beukensnippers als rookhout.
  13. T

    Winter is coming, rookworst tijd!

    Is echt heel tof om te doen :)
  14. T

    Kip Gillworst, eerste poging

    Lekker!!! Wil ik ook wel eens proberen :)
  15. T

    Winter is coming, rookworst tijd!

    Dat durf ik niet te zeggen. Ik heb het recept van Nosmo gebruikt. Geen idee wat de samenstelling van de verse worst van de slager is :)
Terug
Bovenaan Onderaan