BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door ranonkel

  1. ranonkel

    Drumsticks

    Eigenlijk vooral omdat ik dat meestal zag toen ik het spit kocht😅. Tot nu toe lukt het op deze manier altijd. Zou het beter gaan als ik gewoon de hele kolenmand gebruik? Als ik er over nadenken heb je dan nog steeds de helft van de tijd geen directe hitte.
  2. ranonkel

    Vandaag op de BBQ: Longhaas en hasselback aardappels

    Dat ziet er lekker uit!! Die hasselbacks komen er hier maar niet van maar zien er zo lekker uit.
  3. ranonkel

    Drumsticks

    Een aantal weken geleden een basket voor de joetisserie gekregen maar nog niet de tijd gehad om hem uit te proberen. Vandaag was het dan zo ver. De basket voelt heel degelijk aan viel me meteen op. Het was wel even puzzelen hoe het met de kolenmand past, het past echt net allemaal. Ik heb...
  4. ranonkel

    Crispy buikspek voor de 1000ste keer

    Glad en knapperig mer zo nu en dan wat "bobbels". Zelfs al eens het spek even in de oven gelegd met de grillstand er op maar die taaie onderlaag bleef. Ongeveer als deze foto. Niet van mezelf maar van Google gehaald,
  5. ranonkel

    Crispy buikspek voor de 1000ste keer

    Dat ziet er heerlijk uit! Kan zwoerd te droog zijn? Ik krijg de buitenste laag wel mooi knapperig maar er blijft bij mij meestal een taaie laag onder zitten.
  6. ranonkel

    Pulled pork

    Gister weer eens een voorraad pulled pork gemaakt. Ik had een procureur van net iets meer dan 2 kilo. Ingesmeerd met mosterd en daarna in een rubje. Gekozen voor de basis rub van noskos met wat extra cayennepeper. De rub er op en een nachtje in de koelkast. De volgende morgen rond 9en de...
  7. ranonkel

    Heel kippetje op de Kamado

    Ziet er lekker uit. Het mooie van verbeterpunten is dat je een excuus hebt om de kamado snel weer aan te steken. Wat voor kamado heb je? Hij ziet er mooi uit!
  8. ranonkel

    Burnt ends buikspek

    Zou het vet de probe beïnvloeden? Er lag best een bult om de probe heen. Normaal gebruik ik een probe die je aan het rooster klikt en dan vlak boven het rooster hangt. Ze zijn uiteindelijk lekker geworden alleen een beetje jammer van de controller als er visite bij is😂
  9. ranonkel

    Burnt ends buikspek

    Dank voor de reactie en felicitaties! Ik denk dat ik ze volgende keer ook rond de 3x3 ga maken. Eet toch wat makkelijker weg als snack.
  10. ranonkel

    Kippendijen gyros

    Dit zier er heerlijk uit! Mooie kleur ook
  11. ranonkel

    Burnt ends buikspek

    Ik kon mijn kamado moeilijk op tempratuur houden. Normaal heb ik de onderste schuif bijna dicht en de bovenste een klein stukje open en dan blijft hij stabiel rond de 110 graden. Nu bleef de tempratuur zakken. Zelfs met de onderste schuif half open en de bovenste helemaal open. Ik maak de aslade...
  12. ranonkel

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Vandaag en leuk verjaardag kado gekregen
  13. ranonkel

    Burnt ends buikspek

    Vandaag mijn verjaardag gevierd en een familielid zat een tijdje geleden al te hinten op iets van het eitje. Mooi excuus om voor het eerst burnt ends te maken. Ik heb 4 kilo buikspek gehaald en dat in blokjes gesneden. Blokjes van ongeveer 5cm zoals ik had gelezen maar de volgende keer die ik...
  14. ranonkel

    Mijn eerste keer shortribs.

    Helaas is alles op gegaan met zijn 2en. De patat hebben we niet meer aan gezeten😅
  15. ranonkel

    Mijn eerste keer shortribs.

    Vandaag kwam mijn moeder te eten dus ik moest iets van de bbq op tafel zetten. Voor Schotse shortribs gekozen. Eerst het vet er af gesneden en bewaard om te smelten op de bbq. Vervolgens in een laagje mosterd en een beef rub. Een nachtje in de koelkast laten staan en om 10 uur vanmorgen op de...
Terug
Bovenaan Onderaan