BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste keer shortribs.

ranonkel

Vuurmaker
Berichten
68
Vandaag kwam mijn moeder te eten dus ik moest iets van de bbq op tafel zetten. Voor Schotse shortribs gekozen.

Eerst het vet er af gesneden en bewaard om te smelten op de bbq. Vervolgens in een laagje mosterd en een beef rub. Een nachtje in de koelkast laten staan en om 10 uur vanmorgen op de bbq gelegd met wat stukjes maple. Helaas was hickory uitverkocht dus met wat stukjes maple 3 uurtjes laten roken.

Toen de tempratuur rond 2en op 67 graden bleef hangen de ribjes ingepakt met wat van het vet dat inmiddels gesmolten was. Rond 6en was de tempratuur op 95 graden. Geprikt maar nog net zacht genoeg. Bij een tempratuur van 98 graden van de bbq gehaald.

We hebben ze gegeten met snijbiet uit de tuin met knoflook en rode peper en patat.

helaas geen mooi rookrandje gekregen en de rooksmaak viel ook niet echt op. Maar wel heerlijk sappig vlees.

Zeker voor herhaling vatbaar!

20230618_211231.jpg

20230618_211358.jpg

20230618_211532.jpg

20230619_122201.jpg

20230619_184141.jpg

20230619_184528.jpg

IMG-20230619-WA0013.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan