BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

ranonkel

Vuurmaker
Berichten
68
Gister weer eens een voorraad pulled pork gemaakt.
Ik had een procureur van net iets meer dan 2 kilo. Ingesmeerd met mosterd en daarna in een rubje. Gekozen voor de basis rub van noskos met wat extra cayennepeper. De rub er op en een nachtje in de koelkast.

De volgende morgen rond 9en de procureur op het rooster met 2 flinke stukken hickory houd.
Rond 2en bleef de tempratuur op 63 graden hangen en toen ingepakt in folie. Terug op de bbq en vanaf 90 graden begonnen te prikken. Uiteindelijk vond ik hem bij 94 graden zacht genoeg dus kon hij van het rooster.
Even uit laten walmen en een half uurtje laten rusten voordat ik ben gaan pullen. Dit pullen viel me toch tegen deze keer. Het is wel eens zachter geweest.

Gegeten op een Turks broodje met bbq saus en augurk. Heerlijk al had er van mij meer rooksmaak aan mogen zitten. Mijn tafelgenoot vond het wel prima zo. Volgende keer nog 1 of 2 blokken rookhout toevoegen.
De rest gaat in de vriezer voor als ik eens snel en makkelijk wil eten.

20230901_092455.jpg

20230901_095436.jpg

20230901_141908.jpg

20230901_183326.jpg

20230901_184437.jpg

20230901_184956.jpg
 
Ziet er smakelijk uit.
Volgend weekend gaat er bij mij weer een stuk procureur op het rooster.
 
Terug
Bovenaan Onderaan