BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door PietM

  1. P

    Briketten uit Drenthe?

    Kuper Center in Klazienaveen heeft ook Terlanco (in ieder geval gehad), dat zou je ook kunnen proberen. Verstuurd vanaf mijn Nexus 5X met Tapatalk
  2. P

    My first fatty

    Ziet er goed uit! Ik zie dat je een kernthermometer hebt gebruikt, zit die in de niet-vlees kern? Of maakt de positie niet zoveel uit? Tot welke temperatuur ga je bij een fatty?
  3. P

    Ikea probes gebruiken voor diy bbq thermometer - hulp gevraagd

    Ik weet niet hoe goed je Duits is, en of je zin hebt in een paar weken leesmateriaal, maar op een Duits forum loopt een lange draad over een DIY thermometer met (vooral) IKEA probes: https://www.grillsportverein.de/forum/threads/wlan-thermometer-selbst-bauen-mit-raspberry-pi.181768/ Misschien...
  4. P

    Help, we vallen van de wereld

    Ik heb het toen aan het eind van de middag opgehaald. Ik denk maar zo: het pakket is sowieso al de hele dag uit de koeling (en waarschijnlijk de nacht ervoor) en de postbode kan ook niet overal om 8 uur 's morgens zijn.
  5. P

    Help, we vallen van de wereld

    Ik woon net over de grens in Duitsland en heb tot nu toe ??n keer een bestelling van een online slager laten bezorgen bij een NLpost punt hier in de buurt. Helemaal niks mis mee, is prima verlopen. Kreeg wel het idee dat ze het nog niet vaker gezien hadden daar :-)
  6. P

    Plaats hier je resultaten voor International Bacon Day 2016

    Hier is het spek ook klaar! Vorige week vrijdag eerst in de pekel en in de koelkast. Gisteren afgespoeld en weer terug in de koelkast om te drogen. Vanmorgen de WSM opgestookt en het spek in de rook gelegd. Na twee uur was de kerntemperatuur 65 graden en waren we al weer klaar! Nu nog...
  7. P

    International Bacon Day 2016

    Mijn bacon is ook afgespoeld en ligt te wachten op het rookfeest van morgen.
  8. P

    International Bacon Day 2016

    Hier ook een stuk buikspek van 2 kilo in de pekel en in de koelkast.
  9. P

    Bacon day 2016?

    Ok, dan begint mijn BD16 dus al bijna  ;)
  10. P

    Bacon day 2016?

  11. P

    Eerste keer 3-2-1 Spare Ribs op de WSM37

    Zien er goed uit! Ik snij m'n ribbels altijd door de helft, dan passen ze beter in het IKEA ribrack op m'n WSM37 [emoji2]
  12. P

    Gerookte kipfilet in bulk?

    Heeft iemand een idee?
  13. P

    Vlees voor pulled pork

    Varkensvet moet vast varkensnek zijn  :D
  14. P

    Brikettentest

    Zelfs niet als er Terlanco op de witte binnenzak staat?
  15. P

    Vliesje van sparerib afhalen

    Ik heb de laatste paar keer succes met de achterkant van een lepel (het handvat zeg maar) bij een bot aan een uiteinde het vlies van boven naar onder losmaken en dan omhoog trekken waarbij ik de ribs met m'n andere hand naar beneden hou totdat het vlies helemaal los  zit. Daarna kan ik met...
Terug
Bovenaan Onderaan