BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door ManusOlie

  1. ManusOlie

    Waar het beste vlees halen?

    Ik bestel mijn vlees altijd bij beef exclusief in Waddinxveen. Nu weet ik niet of het Halal is maar ik weet wel dat het het betere vlees is in mijn ervaring. Ik heb het vergeleken met vlees van de keurslager bij ons in het centrum en die van Beef exclusief waren malser en lekkerder. Ik moet...
  2. ManusOlie

    Waar staat jouw BBQ?

    Ik ben helaas zelf niet zo handig met timmerwerk. Ik heb deze tafel door een meubelmaker laten maken. Hij heeft er een frame voor gemaakt waardoor hij precies op blad hoogte uit komt. De wielen zijn volgens mij best flink want hij draait best zwaar. En zit met flinke moeren vast.
  3. ManusOlie

    Nieuw hier!

    Welkom Iwan
  4. ManusOlie

    nieuw lid

    Welkom Jan
  5. ManusOlie

    Eerste keer Pulled pork

    ziet er heerlijk uit niks mis mee voor een eerste keer.
  6. ManusOlie

    ff voorstellen

    Welkom op het Forum
  7. ManusOlie

    Waar staat jouw BBQ?

    Dit is mijn plekje. De tafel staat op wieltjes. Dus kan er makkelijk mee rijden. Gelukkig heb ik een grote schuur dus als het regent gaat deze jongen mooi naar binnen.
  8. ManusOlie

    BBQ-tafel Kamado Joe Classic 2

    Ziet er mooi uit zeg. Ik heb zo'n zelfde tafel met eveneens een Kamado Joe mocht je de maten van de bbq zoeken kan ik ze wel naar je sturen.
  9. ManusOlie

    Hallo

    Met Caveman style stook je je kolen zo heet mogelijk op en leg je het vlees rechtstreeks in de kolen.
  10. ManusOlie

    Hallo

    Welkom Robert dat is een lekker stukkie T-bone geniet ervan!
  11. ManusOlie

    schoonmaken gietijzere grill

    Ik maak mn gieterentooster ook gewoon schoon door hem warm te stoken en daarna met de borstel schoon te borstelen en vervolgens weer in te vetten.
  12. ManusOlie

    Briketten geven warmte niet door.

    De fire up kokosbriketten zijn prima om op te koken ik heb ze een aantal jaar gebruikt om van alles mee te maken. Maar ze worden niet erg heet. Ik had al moeite om ze op 200°c te krijgen. Er zijn wel briketten die ontzettend heet worden ik heb eens een zak mogen proberen van iemand die ik...
  13. ManusOlie

    half moon gietijzer grill KJ, BGE, GG etc.

    Ik heb zelf een Kamado Joe Classic 2 met een gietijzeren rooster van de BGE dit past inderdaad niet perfect maar hij past wel. De puntjes waar je je rooster overheen laat vallen is bij mij aan 1 kant van het gietijzeren rooster iets te smal maar ik hoef niet al te veel moeite te doen om hem er...
  14. ManusOlie

    2x Kippie van de joetisserie (met vraag)

    Ik gebruik meestal gewoon een rub die ik op dat mament heb ofik maak er zelf 1. Ik laat de joe tot zo 200°c warm worden en dan de kip erop. Meestal zakt de temperatuur iets waardoor hij dan tussen de 180°c en de 200°c blijft hangen. Meestal kijk ik dan na 40 min hoe de temperatuur in de borst is.
  15. ManusOlie

    BCC! Polderhoen kippetje!

    Ziet er heerlijk uit!! Ik gebruik altijd gewoon een schaar en knip de kip gewoon aan stukken.
Terug
Bovenaan Onderaan