- Berichten
- 129
Als eerste x een bierblik kippetje en de wsm proberen. Waarschijnlijk had ik het beter op de weber 57 kunnen proberen maar goed.
Kippetje eerst de nek vanaf gehaald, daarna gekruid. Daarna op een half blikje hoegaarden wit geplant... ze zit er mooi bij.
Mengsel van 5 kruiden poeder en gerookte paprika poeder.
Ondertussen de wsm aangezet, helaas vond ik heeeeeul erg lastig om hem op tempratuur krijgen. Waarschijnlijk een combi van veeeul te weinig briketten (normale en kokos) en veeeul te ongeduldig (lees te laat begonnen en daardoor haastig)
Toch maar het kippetje erop gedaan ondanks de lage tempratuur. En dan zien we vanzelf wel...
Hij ziet er wel lekker uit maar hij mag toch echt nog wel even flink warm worden..
Enn toen mocht hij eraf, borst tempratuur van 74 graden..
Hij was op bepaalde delen lekker mals en sappig, op sommige plekken nog wat roze, erg jammer... die stukken niet opgegeten helaas.
En mijn vriendin die alleen burgers lekker vind vond deze erg lekker smaken...
Weer veel geleerd over time management, voorbereiding en geduld! Tevens vond ik het moeilijk om de kip uit elkaar te halen!!
Kippetje eerst de nek vanaf gehaald, daarna gekruid. Daarna op een half blikje hoegaarden wit geplant... ze zit er mooi bij.
Mengsel van 5 kruiden poeder en gerookte paprika poeder.
Ondertussen de wsm aangezet, helaas vond ik heeeeeul erg lastig om hem op tempratuur krijgen. Waarschijnlijk een combi van veeeul te weinig briketten (normale en kokos) en veeeul te ongeduldig (lees te laat begonnen en daardoor haastig)
Toch maar het kippetje erop gedaan ondanks de lage tempratuur. En dan zien we vanzelf wel...
Hij ziet er wel lekker uit maar hij mag toch echt nog wel even flink warm worden..
Enn toen mocht hij eraf, borst tempratuur van 74 graden..
Hij was op bepaalde delen lekker mals en sappig, op sommige plekken nog wat roze, erg jammer... die stukken niet opgegeten helaas.
En mijn vriendin die alleen burgers lekker vind vond deze erg lekker smaken...
Weer veel geleerd over time management, voorbereiding en geduld! Tevens vond ik het moeilijk om de kip uit elkaar te halen!!
Laatst bewerkt: