BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Luth

  1. Luth

    Pulled pork 2,5 kg van procureur

    Ik heb temperatuur rond de 125/130 graden gehouden. Na 5 uur in de folie gedaan. Toen was de kerntemperatuur 71 graden. In de folie doorgegaan tot 92 graden. Toen een uurtje laten rusten. En vervolgens “ge-pulled”
  2. Luth

    Pulled pork 2,5 kg van procureur

    Wat stom zeg. Ik heb alleen foto van de bbq die aan het opstarten is. Als ie naar de asbak moet kan hij verplaatst worden hoor. Ik heb daar afgelopen nacht niet bij stil gestaan. Excuus!
  3. Luth

    Pulled pork 2,5 kg van procureur

    Vandaag familie op bezoek. Dus afgelopen nacht een procureur (varkensnek) van 2,5 kilo op de bbq bereid. In totaal 7 uur op de bbq gelegen en 1 uurtje gerust. Daarna pulled pork van gemaakt. Zelf een bbq-saus in elkaar geflanst. Is goed gelukt mag ik wel zeggen! Mijn vrouw heeft nog worst...
  4. Luth

    Spareribs op zondag

    Dat ziet er allemaal goed uit zeg! Vraagje, maakt het voor de bananenboot nog uit welke temperatuur? Of qua tijd? Of doe je het gewoon tot het goedgesmolten is?
  5. Luth

    Buikspek, langzaam gerookt en gegaard

    Zo, dat ziet er smakelijk uit zeg. Mooie kleur ook. Ik ga morgen buikshalen om zondag te bereiden en heb alweer paar goede ideeën opgedaan hier op het forum.
  6. Luth

    IBD 2020: Pork Belly

    Top! We gaan ons best doen. Foto’s volgen wel in een nieuw draadje.
  7. Luth

    IBD 2020: Pork Belly

    Dat ziet er lekker uit zeg! Ik wil zondag ook buikspek maken en zag dat Vuur en Rook dit in de aanbieding heeft a 8,95 per kilo. Maakt het nog uit wel buikspek je neemt? “Gewoon” buukspek (geen Iberico bijvoorbeeld) is toch prima?
  8. Luth

    Advies mbt picanha

    Picanha is max 1500 gram. Als ze groter zijn zit er dacht ik ander vlees bij wat eigenlijk niet van het staartstuk is.
  9. Luth

    Advies mbt picanha

    Ja, tot OP had ik moeten doen. Ben ik inmiddels ook achtergekomen. Eerste keer had ik tot OP gedaan, deze keer IN. Volgende keer toch weer OP. Bedankt!
  10. Luth

    Advies mbt picanha

    Yep, dat is het. Wellicht ben ik ook niet heel duidelijk geweest. Maar in mijn hoofd had ik het heel duidelijk haha. Uiteindelijk heb ik het grote deel met vet, ruim 900 gram, op de bbq gedaan. Het deel zonder vet, zo’n 550 gram netjes afgesneden en ingevroren. Inmiddels al aardig wat ideeën...
  11. Luth

    More less ribeye

    Ziet er echt zooo goed uit zeg! Mjam, mjam!
  12. Luth

    Picanha van de “zelfslachtende slager”

    Ah, goeie! Daar ga ik eens induiken. Is namelijk echt nog een mooi stuk vlees. Zat te denken om eens iets in een skillet te maken, de mijne nog nooit gebruikt. Maar lijkt me zonde om er soort stoofpot van te maken. Dus spiezen is sowieso goed alternatief.
  13. Luth

    Picanha van de “zelfslachtende slager”

    Het stuk was oorspronkelijk bijna 1,5 kilo. Deel met vet en deel zonder vet. Deel zonder vet (zo’n 550 gram) heb ik eraf gesneden en ingevroren. Deze gaat dus nog verorberd worden. Iemand tips? Bereid je dit zonder vet op dezelfde manier?
  14. Luth

    Picanha van de “zelfslachtende slager”

    Maar ik heb het nog niet eerder met een halve cm geprobeerd. Wellicht dat je dan inderdaad beter niet kunt affakkelen.
  15. Luth

    Picanha van de “zelfslachtende slager”

    Ik heb ongeveer een cm laten zitten. Als je niet affakkelt krijg je een bruin maar sompig stukje vet wat niet echt smaakvol is. En na het affakkelen is het krokant en donkerbruin met meer smaak omdat je geen zacht/vloeibaar vet eet.
Terug
Bovenaan Onderaan