BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door JWZ

  1. J

    Crispy buikspek voor de 1000ste keer

    Ziet er mooi uit! Mijn methode: Ik gebruik voor bijvoorbeeld Porchetta aan het einde mijn Looftlighter om de huid lekker op te laten bobbelen tot een mega krokante belletjeshuid. Werkt altijd perfect: binnen no time crackling pork belly! Wel van enige afstand doen, de looftlighter wordt heter...
  2. J

    Universeel Divide & Conquer of Bastard Multilevel Systeem?

    Heeft iemand dit multilevel systeem al eens getest op een 2018 model van Bastard? Volgens hun site past ‘ie vanaf het 2019 model, maar ik vraag me af wat het verschil is. Andere vuurring ofzo?
  3. J

    Picanha met rozemarijn

    Zou goed kunnen dat bij het afgrillen de vetkap is gaan smelten/fikken. Als dan vet in de hete kolen druipt en je luchttoevoer wat dicht zit dicht, krijg je vetwalmen en donkere rook die echt een sterke smaak afgeeft. Klinkt dat aannemelijk?
  4. J

    Mijn Bastard en hoge temperaturen

    Ik neem aan dat je dit alleen hebt bij indirecte opstelling? Anders eerst heet opsteken naar 300+ zonder platesetter en daarna pas de platesetter toevoegen. Dan heb je iig voldoende trek gehad in het begin. Met platesetter koelt het dan initieel wel af maar misschien trekt ie dat wel weer aardig...
  5. J

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Deze wordt morgen bezorgd. Voor de smashburgers, eitjes en taco’s. Wat een feest!
  6. J

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Leuk, een persoonlijk kado ipv de standaard bos bloemen of fles wijn!
  7. J

    Beefhammer deceptie

    Roken en daarna stoven kan idd helpen bij mager vlees om het wel sappig en fall of the bone te krijgen. Ik heb geen ervaring met de beef hammer, maar heb wel eens minder resultaat gehad met een te magere Hollandse rundernek voor pulled beef. Dat werd ook flink pullen en uiteindelijk met saus mengen…
  8. J

    aaaarrrgg en dan scheurt je base. (bge large)

    Precies, ik zou het gewoon proberen. Wie weet zijn ze coulanter dan je denkt.
  9. J

    Vlees zakt door de spies heen

    Ik had dit ook toen ik kebabs ging maken om gewoon af te grillen. Ik heb de gekruide bollen gehakt toen eerst even in de vriezer gelegd, zodat ze goed koud waren. Daarna snel in vorm gekneed aan de spiesen. Toen bleef het zitten. Let wel: ik grillde de buitenkant direct op het rooster, waardoor...
  10. J

    Shortribs

    Als je dit gewoon gaat roken en langzaam garen wordt het gortdroog. Je zou het langzaam kunnen stoven of beter nog, konfijten. Dan bereid je het immers in vet en kan het alsnog lekker zacht worden.
  11. J

    Indonesisch stoofvlees van runderlappen

    Oja? Gebeurt er dan wat? Als ik de dome temp daarop zet, gebeurt er vrijwel niets. 140 graden ofzo zorgt dat het net begint te stoven bij mijn vorige stoofpotje
  12. J

    Wok op de Masterbuilt kamado

    Heb de lichtgewicht gietijzeren wokpan van Skottsberg gekocht, paar keer gebruikt nu. Geweldig ding!
  13. J

    Ossenhaas / chateaubriand voor beef Wellington

    Als je het zeker wil weten, kun je toch het beste naar een echte slager gaan en duidelijk aangeven wat je zoekt. Dan kun je het ook zien. De klantenservice van bijv Butchery en sommige andere online slagers zijn in mijn ervaring ook wel behulpzaam bij vragen en willen best even de...
  14. J

    Picanha van het spit

    Tja dat kan niet beter toch? Geweldige bereiding! Er is weinig leuker en lekkerders dan picanha van het spit!
  15. J

    Mini/compact kamado

    De Bastard Compact tot Black friday nu voor 249 bij HarlemBBQ: https://www.harlembbq.nl/products/the-bastard-basic-compact-le
Terug
Bovenaan Onderaan