BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door J.J

  1. J.J

    Gewokte asperges

    Vandaag was het StJan, de laatste dag van de asperges. Kamado opgestookt naar 200 graden, wok erop, heet laten worden. Asperges in stukjes gesneden, wok olie in de wok, asperges wokken ongeveer 15a20 minuten, garnalen erbij, 10 minuten mee wokken, bieslook, peterselie en zout toe gevoegd en...
  2. J.J

    Zalm met lamsoren

    Is al op Peter🤷‍♂️
  3. J.J

    Zalm met lamsoren

    Gisteren voor 9 personen zalm met lamsoren gemaakt. Zalm gekruid met seafood rub, ik weet alleen niet meer waar ik die gekocht heb🤷‍♂️. Het plankje heb ik niet nat gemaakt. De Q opgestookt naar 130 graden zalm erop na ongeveer 35/40 minuten was de kerntemperatuur 50 graden. Wegens gebrek aan...
  4. J.J

    Varkens Pichania

    Vandaag varkens Pichania op de kamado joe. Ik had 2 stukken Pichania, de ene met een flinke vetkap de andere bijna niet. De verkap ingesneden en gekruid met zout peper en paprika poeder. Kamado opgestookt tot ongeveer 180 graden. Indirect gerookt tot een kern van 65 graden. Daarna afgegrild...
  5. J.J

    Bierlapjes met hasselback aardappelen

    Bierlapjes met hasselback aardappel gemaakt in de DO op de kamadojoe. De hasselback aardappelen had ik nog niet gemaakt. Van procureur steaks gesneden. De steaks gekruid met paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, zout en peper. Eerst de steaks op het rooster aangebakken. In de...
  6. J.J

    Eerste keer Pulled pork

    Gisteren (in de 🌧🌧) voor de eerste keer snelle Pulled pork gemaakt. Procureur een dag van te voren geïnjecteerd met mengsel appelsap, wourchestersaus en uienpoeder. Daarna in de zelfgemaakte rub gezet van, recept van internet. Eerst 5 uur op Joe, temperatuur van 120 graden met appelhout. Daarna...
  7. J.J

    Je moet wat

    Was heerlijk
  8. J.J

    Boeuf Bourginon; Recept voor de DO

    Laats gemaakt, was heerlijk! Bedankt voor het recept.
  9. J.J

    Je moet wat

    Het was tijd om te gaan koken, tongfilet en een zak krieltjes lagen in de koelkast, bakken in de pan was geen optie, wilde iets op de kamado maken. De Joe opgestookt en de de dutch oven erop. Een scheut olie erin en de krieltjes erin. Ik had nog garnalen in de vriezer deze ontdooit en er bij...
  10. J.J

    Schroef afgebroken

    Mij is verteld dat je af en toe de diversen schroefjes vast moet draaien van kamado Joe Classic 3. Een van de schroefjes van het scharnier aan de achterkant is toen afgebroken. Dit schroefje zat aan de bovenkant aan de dome. Na contact met kamado Joe hebben ze keurig een nieuw schroefje...
  11. J.J

    De eerste pizzas

    Die was ook heeeerlijk
  12. J.J

    Het eerste gerecht op de kamadojoe waren kippendijen en aardappeltjes in de skillet, kip was heerlijk mals met

    Ja, daar was ik ook achter gekomen. Meer tekst was er ook niet, ik had alles in het onderwerp getypt 🤷‍♂️ Gr. Joost
  13. J.J

    Mosselen in de dutch oven

    Vandaag mosselen in de dutch oven, eerst prei, winter peen, ui, knoflook, selderij aanfruiten, zeezout erbij. Ik had geen deksel op de DO gedaan. Wel de dome van de kamadojoe dicht. Toen de mosselen open stonden geproefd maar ze bleven nog een de schelp zitten. Daarna nog een minuut of 5 met de...
  14. J.J

    De eerste pizzas

    Oké bedankt, nog even de weg zoeken op het forum.
  15. J.J

    De eerste pizzas

    Afgelopen week voor de eerste keer pizza gemaakt op de Joe, normaal hou ik niet zo van pizza maar deze waren heerlijk😋 voor herhaling vatbaar. Gr. Joost
Terug
Bovenaan Onderaan