- Berichten
 - 5.285
 
Tijdsduur; 5 h
6 Personen
Ingrediënten
Vlees
- 1,5 kg riblappen
 - 150 gr gerookte spekblokjes
 
- 2 winterpenen
 - 4 á 6 sjalotten
 - 1 á 2 ui
 - 4 tenen knoflook
 - 250 gr. Kastanje champignons
 - 4 el Zilveruitjes
 
- Takjes tijm
 - Takjes rozemarijn
 - Handje 4 seizoenen peperkorrels
 - 4 laurierbladeren
 - 1 bouillonblokje
 - PeZo
 
- 500 ml rode wijn (volle Bourgogne Pinot Noir)
 - Heet water
 - 2 Blikjes tomatenpuree
 - Olijfolie
 
Zet de DO indirect erop om voor te warmen.
Bereidingswijze
Keuken:
- Bak de tomatenpuree ff op.
 - Snij alle groenten tot blokjes.; Kneus de knoflook teentjes
 
- Leg de riblappen met daar tussen in wat uienringen en twee gekneusde teentjes knoflook in de rode wijn voor te marineren. Laat enkele uren staan.
 - Haal vlees uit wijn. Dep droog. Bewaar het vocht.
 - Leg de riblappen boven direct vuur om aan te zetten. 1 á 2 min per kant
 - Haal eraf en snij in blokjes van 3x3 cm
 
Dutch oven fase 1: DO direct vuur
- Bak de spekjes even uit.
 - Bak de ui, knoflook, wortel aan in het vet en/of de olie
 - Voeg de kruiden toe en roer goed door.
 - Voeg de spekjes weer toe
 - Voeg de tomatenpuree toe, roer door en laat even bakken.
 - Leg de stukjes riblab boven op de groenten.
 - Giet de wijn van de marinade erbij. Eventueel een extra scheut wijn Breng aan de kook.
 - Aanvullen met de heet water tot eea net onder staat.
 
Dutch oven fase 2: DO indirect
- Laat indirect lekker een paar uurtjes pruttelen. (3h). Pak na 2h het deksel eraf.
 - Voeg na 3h de champignons en de zilveruitjes toe.
 - Rustig verder laten pruttelen.
 
Als het vlees uit elkaar valt dan opdienen. Of laat afkoelen en verwarm het later weer rustig op. (in een voorverwarmde oven / ovenschaal 180 C voor 20 á 30 minuten)
			
				Laatst bewerkt: