BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door badjak

  1. B

    Naam low and slow bbq restaurant

    "Lekker Langzaam" Hoeft de bediening ook niet zo snel te zijn.......
  2. B

    Maximale temperatuur in WSM

    Slim. Dat gaat direct bij die van mij gebeuren (als 'ie eindelijk een keer arriveert)
  3. B

    Maximale temperatuur in WSM

    Ik heb een wsm in bestelling, maar 'ie is er nog niet, dus niet echt eerste hand ervaring. Maar, een vriend van mij gebruikt het onderste deel van zijn WSM gewoon als grill. Gewoon het middenstuk weglaten. Voor over ik kan zien is het hetzelfde materiaal als een kettle, dus zou toch gewoon...
  4. B

    Mislukte buikspek?

    Ik vindt buikspek lekker, maar niet als het bij te lage temeratuur gegaard wordt. Gewoon een stuk hoger gaan zitten, met een drip tray eronder, zodat je het meeste vet kwijt raakt. Vraag me niet bij welke temperatuur, want dat hou ik normaal niet bij. Ik heb het in de oven bereidt bij 100-120 oC...
  5. B

    Help, we vallen van de wereld

    Misschien heb je hier wat aan? http://passie.horeca.nl/pdf/5088/De_soorten_vlees_Rund Heeft de Nederlandse en Franse benamingen.
  6. B

    Barbeque 'winkels'

    Ja, rookovens-online in Nunspeet. Het klinkt niet zo, maar het is een echte winkel.
  7. B

    Runder Braten

    Het zijn short ribs. Da's hoe ik ze normaal gesproken krijg (sorry, niet krijg, maar koop). Ik vindt het een heel lekker stuk vlees (en het is bij ons zo'n beetje het goedkoopste vlees dat je kan kopen, 2 Euro per kg)
  8. B

    Instacure #2

    of hier: http://www.sausagemaking.org/acatalog/cure_2.html
  9. B

    Ervaring; Cold Smoke Generator

    Ik gebruik de mijne voor van alles en nog wat, maar voornamelijk spek. Heb er ook karbonaadjes, kip en eieren mee gerookt. Ik ben nu aan het experimenteren met de csg in combinatie met een electrisch plaatje om ook warmer te roken. Ik heb eerst de rook mot van proQ gebruikt en gebruik nu...
  10. B

    Gietijzeren rooster

    Ik gebruil deze: http://www.rookovens-online.nl/a-40799288/grilling-racks-baskets/cast-iron-tuscan-grill-steven-raichlen/ Ben er erg tevreden over! Ik gebruik 'm gewoon boven op het bestaande rooster, of boven een houtvuurtje, of......
  11. B

    Steven & Me April 2016: Balinese gegrilde kip met Appel-Kemiri (macademia) saus

    Tja, de foto's hierboven zijn toch beter dan die van mij. Maar toch: Het recept Een deel van de ingredienten, ik heb wat meer pepers gebruikt dan in het recept. Ik hou wel van een beetje pittig  :D En een pak kemiri nootjes En dan gaan we de saus maken: Kippetje op de braai Die aan...
  12. B

    Hoe krijg je een speklap nou echt knapperig?

    Het is niet helemaal hetzelfde. Je wil het zwoerd knapperig en dat heeft een hoge temperatuur nodig. Je speklapje zou verbranden. Je houdt dus het lapje met de zwoerdkant  naar beneden op de hoogste temperatuur die je op de bbq hebt. Je krijgt vlammen van het eruit druipende vet en dan...
  13. B

    Hoe krijg je een speklap nou echt knapperig?

    Als de lapjes bijna klaar zijn, even de kant met het zwoerd direct boven het vuur houden. Kan ook aan het begin trouwens. Gaat het beste als je het lapje vast houd met een gril tang, of je kan ze tegen elkaar laten leunen.
  14. B

    1 persoons pannetje op mooie lente zondag

    Dat ziet er heel lekker uit! En mooie set-up....
  15. B

    very hot and very fast

    Ben het volledig met je eens! Het was ook een probeersel en met een paar aanpassingen is het zeker voor herhaling vatbaar :D Het komt dus nog wel eens voorbij zetten (nu goed aangedrukt op de spies, bacon in plaats gehouden met tandenstokers etc)
Terug
Bovenaan Onderaan