BasBQ
Beef en Steak

very hot and very fast

badjak

Vuurmaker
Berichten
73
Een paar dagen geleden voor het eerst geprobeerd om iets te maken met spek op de BBQ.

Rundergehakt gekruid met sambal, ketjap, uien en wat boemboe nasi goreng.
Hier worstjes van gedraaid en omwikkeld met spek.
02%2Bmince%2Brolled%2Bin%2Bbacon.jpg


En toen dacht ik dat het waarschijnlijk makkelijker zou zijn als ik ze op een spies zou rijgen. Zogezegd, zo gedaan en inmiddels de mini bbq aangemaakt met een paar stukken hoekijzer erop om de spiesen op te kunnen leggen
03%2Bbraai%2Bset%2Bup%2B-%2Bnot%2Bsharp.jpg


04%2Bon%2Bskewer%2Bon%2Bbraai%2B-%2Bnot%2Bvery%2Bgood.jpg


Dat spies idee was wel goed, maar dat had ik eerder moeten bedenken. Dan had ik het gehakt beter aangedrukt op de spies.
Nu viel het er bij een van de spiesen vanaf.
Gelukkig zag ik het op tijd en kon ik de massa opvangen en klaarmaken op het rooster. Het zag er niet uit, maar smaakte wel.
De andere spies deed het wel goed  ;)
05%2Bfinished.jpg


Klaar om te eten met vers zuurdesem brood
06%2Bready%2Bto%2Beat.jpg


En met de restwarmte nog maar een burgertje gemaakt als toetje (met het overgebleven gehakt)
07%2Band%2Ba%2Blittle%2Bburger%2Bjust%2Bfor%2Bfun.jpg
 
Lekkere kruiden ook denk ik!

Niet heel mooi maar wel lekker gedaan!
 
heerlijk om zo bezig te zijn
 
christian.rolfes zei:
Lin zei:
Lekkere kruiden ook denk ik!

Niet heel mooi maar wel lekker gedaan!
@mooi? Waar het heen gaat hangen ook geen schilderijen aan de wand!
Waar het uiteindelijk belandt schijnt de zon inderdaad niet maar het oog wil toch ook wat, is zeker een niet te verwaarlozen onderdeel van het proeven. :D
 
Schuif maar door, lust ik wel :)
 
Lin zei:
Niet heel mooi maar wel lekker gedaan!

Ben het volledig met je eens!
Het was ook een probeersel en met een paar aanpassingen is het zeker voor herhaling vatbaar :D

Het komt dus nog wel eens voorbij zetten (nu goed aangedrukt op de spies, bacon in plaats gehouden met tandenstokers etc)
 
Heerlijk, het hoeft niet moeilijk te zijn om lekker te smaken
 
Terug
Bovenaan Onderaan