BasBQ
Beef en Steak

Supermarkt/afhaal vlees

Nou, voor het geld wat je uitspaart als je deze vrouw de deur uitdoet, kun je 2 energiezuinige nieuwe vrouwen aanschaffen…. 😂😂
Dat mag ik enkel en alleen in stilte denken.
Maar moet wel toegeven dat ze ook veel geld heeft binnengebracht. Door haar is de hypotheek een stuk lichter. Enerzijds omdat zij reeds een appartement had en verkocht om dit huis te kopen. En anderzijds omdat ze op de hoofdzetel van de bank werkt en we een fikse personeelskorting hebben :D Dat verzacht te pijn en denk dat die korting alleen al de extra kosten dekt. Maar dat ga ik haar niet vertellen :ROFLMAO:

Zij zelf vindt dan alweer dat ik teveel geld uit geef aan vlees en fietsen. Van dat vlees eet ze meestal wel mee, maar toch vindt ze het veel geld als ik terug kom van de boer en het weer €250 was.
 
Nou, voor het geld wat je uitspaart als je deze vrouw de deur uitdoet, kun je 2 energiezuinige nieuwe vrouwen aanschaffen…. 😂😂

Kun je nagaan wat voor een bbq en accessoires je zou kunnen aanschaffen.
 
Hallo allemaal,
ik heb van de week zin om een lekker stuk rund te eten. Het mooiste is natuurlijk Brisket, maar die is uiteraard niet makkelijk te vinden in een supermarkt of afhaalrestaurant.
Hebben jullie een goed idee voor een stuk rundvlees wat je bij een restaurant kan afhalen of bij de supermarkt kan kopen?

Mochten er mensen zijn die toevallig iets weten in het Westland, dan hou ik me natuurlijk aanbevolen voor restauranttips.

Alvast bedankt

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
Hi nog niet duidelijk of je in het bezit was van een pas maar Makro in Wateringen/Delft. Verder zijn er in het Westland uitstekende slagers, Warmenhoven in Wateringen, van der Hout in Poeldijk. Zuivelboerderij van Winden in Schipluiden heeft de allerlekkerste vanillevla maar verkoopt ook vlees van eigen rund
 
Maar back to topic. Wij hebben inmiddels een goede band met 1 van de lokale slagers. Een echt ambachtelijke slager die hoofdzakelijk lokaal vlees verkoopt. Niet alles is op afroep beschikbaar maar bijna al het vlees is dezelfde dag af te halen. Verder is het natuurlijk erg leuk dat je slager je op ideeen brengt om eens wat nieuws te proberen. Dat krijg je met een online slager natuurlijk nooit. Lekker koken heeft som ook wat planning nodig, niet alles kan adhoc. Voor ons is het bedenken en plannen onderdeel van het plezier. Anders krijg je zo'n fast food idee toch?
 
Dat mag ik enkel en alleen in stilte denken.
Maar moet wel toegeven dat ze ook veel geld heeft binnengebracht. Door haar is de hypotheek een stuk lichter. Enerzijds omdat zij reeds een appartement had en verkocht om dit huis te kopen. En anderzijds omdat ze op de hoofdzetel van de bank werkt en we een fikse personeelskorting hebben :D Dat verzacht te pijn en denk dat die korting alleen al de extra kosten dekt. Maar dat ga ik haar niet vertellen

Zij zelf vindt dan alweer dat ik teveel geld uit geef aan vlees en fietsen. Van dat vlees eet ze meestal wel mee, maar toch vindt ze het veel geld als ik terug kom van de boer en het weer €250 was.
Met andere woorden? Haar realisme zit in haar broekzak ipv tussen haar oren? Dan kan me me voorstellen dat je vanzelf buiten de deur vlees gaat eten. En dan heb ik het niet perse over het vlees......

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
 
Hi nog niet duidelijk of je in het bezit was van een pas maar Makro in Wateringen/Delft. Verder zijn er in het Westland uitstekende slagers, Warmenhoven in Wateringen, van der Hout in Poeldijk. Zuivelboerderij van Winden in Schipluiden heeft de allerlekkerste vanillevla maar verkoopt ook vlees van eigen rund
Heb je toevallig ook ervaring met de Sligro in Zichtenburg? Wat is jouw mening tov Makro Wateringen?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
 
Maar back to topic. Wij hebben inmiddels een goede band met 1 van de lokale slagers. Een echt ambachtelijke slager die hoofdzakelijk lokaal vlees verkoopt. Niet alles is op afroep beschikbaar maar bijna al het vlees is dezelfde dag af te halen. Verder is het natuurlijk erg leuk dat je slager je op ideeen brengt om eens wat nieuws te proberen. Dat krijg je met een online slager natuurlijk nooit. Lekker koken heeft som ook wat planning nodig, niet alles kan adhoc. Voor ons is het bedenken en plannen onderdeel van het plezier. Anders krijg je zo'n fast food idee toch?
Lokale slagers met vers vlees? Zijn de prijzen te vergelijken met B&Steak? Ik schrok toen ik een stuk brisket haalde van de lokale slager voor 100 euro waarvoor ik bij B&S voor rond de 65a70 uitgeef.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
 
Lokale slagers met vers vlees? Zijn de prijzen te vergelijken met B&Steak? Ik schrok toen ik een stuk brisket haalde van de lokale slager voor 100 euro waarvoor ik bij B&S voor rond de 65a70 uitgeef.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
Hangt van slager toch slager af, mijn slager rekent voor brisket (borstlap) heel andere prijzen dan b&s want voor hem is het minderwaardig vlees.
Als je een slager hebt die amerikaanse BBQ stukken heeft dan betaal je de hoofdprijs.
Moet je zelf uitleggen wat je exact nodig hebt is het dikwijls heel schappelijk.
Idem met short ribs.
 
Lokale slagers met vers vlees? Zijn de prijzen te vergelijken met B&Steak? Ik schrok toen ik een stuk brisket haalde van de lokale slager voor 100 euro waarvoor ik bij B&S voor rond de 65a70 uitgeef.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
Je moet ook wel appels met appels vergelijken en dan ook nog hetzelfde soort appels met dezelfde maat.

Ik bedoel, de ene slager heeft een brisket van Belgische blauw, gras gevoed liggen en de ander een Canadese brisket graangevoed, om maar 2 uiterste te noemen.
En zelfs bij dezelfde soort en voeding weet je ooit nog niet waar het verschil in zit. Het kan zomaar zijn dat een lokale slager met een bepaald ras werkt en wat net iets mooier is uitgesneden dan hetgeen je online besteld. Wie weet weegt het een kilootje meer.

Het is geen duplo
 
Je moet ook wel appels met appels vergelijken en dan ook nog hetzelfde soort appels met dezelfde maat.

Ik bedoel, de ene slager heeft een brisket van Belgische blauw, gras gevoed liggen en de ander een Canadese brisket graangevoed, om maar 2 uiterste te noemen.
En zelfs bij dezelfde soort en voeding weet je ooit nog niet waar het verschil in zit. Het kan zomaar zijn dat een lokale slager met een bepaald ras werkt en wat net iets mooier is uitgesneden dan hetgeen je online besteld. Wie weet weegt het een kilootje meer.

Het is geen duplo

In ieder geval zou ik mijn tijd niet steken in die Belgische Witblauw voor een lange sessie :ROFLMAO: Wss spotgoedkoop, maar als ie klaar is, gaat men merken dat het zonde van de tijd was.
 
@meinonA
Mij lijkt dat helemaal niet zo ingewikkeld Is. Als je lekker wilt gaan uit eten zoek je een restaurant naar je zin.
Als je iets op de bbq wilt maken koop je gewoon wat je nodig hebt voor dat gerecht. En als de brisket toevallig niet in de schappen ligt van jou winkel, koop je gewoon wat anders.

Het lijkt me logisch dat bepaalde stukken vlees die voor de gemiddelde burger minder courant zijn, zoals brisket, wat extra moeite kost om die in huis te krijgen. Maar waar hebben we het over, ff naar de groothandel of bestellen via internet.
En als je daar niet op wil wachten adviseer ik je een gevarieerde voorraad aan te leggen zodat je altijd wat in huis hebt.

Soms vraagt een lekker bordje eten nu eenmaal wat voorbereiding
 
@meinonA
Mij lijkt dat helemaal niet zo ingewikkeld Is. Als je lekker wilt gaan uit eten zoek je een restaurant naar je zin.
Als je iets op de bbq wilt maken koop je gewoon wat je nodig hebt voor dat gerecht. En als de brisket toevallig niet in de schappen ligt van jou winkel, koop je gewoon wat anders.

Het lijkt me logisch dat bepaalde stukken vlees die voor de gemiddelde burger minder courant zijn, zoals brisket, wat extra moeite kost om die in huis te krijgen. Maar waar hebben we het over, ff naar de groothandel of bestellen via internet.
En als je daar niet op wil wachten adviseer ik je een gevarieerde voorraad aan te leggen zodat je altijd wat in huis hebt.

Soms vraagt een lekker bordje eten nu eenmaal wat voorbereiding
Helemaal mee eens. Mijn zwager vroeg mij kun je niet even pulled pork maken. Ja hoor ik heb 2 stukken in de vriezer liggen. Nou dan kom ik het morgen halen. Ja hoor het duurt zeker 2 dagen voor het ondooit en dan nog een dag voor de bereiding. Ik heb best wat in huis maar het is koud -18 graden en ook dan moet ik plannen. Er ligt altijd wel wat lekkers bij de slager. Als je altijd bij een vaste slager komt dan kan er veel.
 
Heb je toevallig ook ervaring met de Sligro in Zichtenburg? Wat is jouw mening tov Makro Wateringen?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
Makro Wateringen heeft geen slagerij. Sligro wel en heeft veel meer keus. Makro is naar mijn idee wel iets goedkoper.
 
Dat is echt wel abnormaal. Momenteel heb je hier voor charcuterie van die verpakkingen die dubbel te openen zijn. Die zijn iets duurder, maar dan hoef je niet alles ineens weg te gooien. Dan kan het dus een dag langer mee.
Maar soms als ik dingen vast heb, vraagt ze welke datum erop staat en als ik dan vandaag zou zeggen tot 27/02, krijg ik te horen: 'Zou je dat nog wel opeten?'. Terwijl de verpakking dicht is hé.

Ik heb daarnet zelfs een 'heel' brood in de container gegooid. Ik ken niemand die meer verspilt dan mijn vrouw. Zowel eten, allerlei goederen, gas en elektriciteit. Altijd overal de lichten laten branden, de deuren overal open laten, iets kopen waarvan ze denkt dat ze het nodig heeft en daarna ligt dat gewoon in de weg. Of iets electronisch kopen en na 2 maanden kapot en het weggooien ipv de garantie te claimen. Ik kan zo nog wel ff doorgaan hoor :ROFLMAO: Je moet niet vragen over welk bedrag we dan op jaarbasis praten. En ik probeer er dan soms subtiel over te beginnen, maar dat blijkt doorgaans geen goed idee. Ze maakt er liever ruzie over, dan dat ze er effectief iets aan doet.

Maar...ik zou ze ook niet kunnen missen :ROFLMAO:
Probeer het anders eens een keer niet subtiel 🤪
 
Helemaal mee eens. Mijn zwager vroeg mij kun je niet even pulled pork maken. Ja hoor ik heb 2 stukken in de vriezer liggen. Nou dan kom ik het morgen halen. Ja hoor het duurt zeker 2 dagen voor het ondooit en dan nog een dag voor de bereiding. Ik heb best wat in huis maar het is koud -18 graden en ook dan moet ik plannen. Er ligt altijd wel wat lekkers bij de slager. Als je altijd bij een vaste slager komt dan kan er veel.

Oude horecatip!

Als 't gevacumeerd is, dan in lauw water (niet warmer dan 35 graden!) leggen. Sneller ontdooien gaat niet en 't is nog veilig ook. Door de grootte van 't stuk vlees warmt 't vlees niet op, maar gaat 't water ook niet heel snel afkoelen tot 't vriespunt. Kraanwater zit zo tussen 8 en 12 graden gemiddeld namelijk. Dat gaat vrij hard naar beneden met een stuk vlees van 2-3kg erin.
Kleine stukken vlees gewoon in koud water. Anders werk je bacteriegroei in de hand. Gaat ook heel snel.
 
Oude horecatip!

Als 't gevacumeerd is, dan in lauw water (niet warmer dan 35 graden!) leggen. Sneller ontdooien gaat niet en 't is nog veilig ook. Door de grootte van 't stuk vlees warmt 't vlees niet op, maar gaat 't water ook niet heel snel afkoelen tot 't vriespunt. Kraanwater zit zo tussen 8 en 12 graden gemiddeld namelijk. Dat gaat vrij hard naar beneden met een stuk vlees van 2-3kg erin.
Kleine stukken vlees gewoon in koud water. Anders werk je bacteriegroei in de hand. Gaat ook heel snel.
Ik heb het ook wel eens onder stromend koud water gedaan. Dat hoeft mijn zwager echter niet te weten.
 
Oude horecatip!

Als 't gevacumeerd is, dan in lauw water (niet warmer dan 35 graden!) leggen. Sneller ontdooien gaat niet en 't is nog veilig ook.

En daarna bij je slager klagen dat zijn vlees wat taai is.. Met 35 graden ben je gewoon de buitenkant al aan het garen 🤔.

Ik zou als het snel moet, altijd koud water gebruiken, maar liever gewoon in de koelkast... Het kwaliteitsverschil tussen koelkast, koud water of lauw water is enorm. Test maar eens...
 
Met een bak water van zo'n 3-4 liter en een stuk vlees erin van 2kg blijft er weinig water over en dat water koelt heeeeel snel af, dus garen met 35 graden watertemperatuur is wel heel erg ver gezocht :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
We hebben 't niet over een bak van 20 liter met 1kg vlees erin. Dan ga je dat wel merken maar dat is niet gek natuurlijk.
Een stuk procureur van 2kg ontdooien in de koelkast op 3 a 4 graden duurt anderhalve dag tot twee dagen. Met koud water zakt de temperatuur ook al gauw tot aan 0 graden en wacht je ook uren en uren. Het is de bedoeling dat je water een paar graden boven nul blijft. En dat lukt je beter met water tot 35 ˚C maximaal. Na ongeveer 5 minuten is de temperatuur nog geen 20 graden meer en dat zakt rap verder.
 
Ik durf ook wel eens wat ontdooien in warm water, maar dat zijn niet de grote stukken kwaliteitsvlees. Ik leg meestal op woensdag het stuk vlees in de koelkast zodat ik het zaterdags kan bereiden. Als ik dat vergeet of niet goed weet wat er in het weekend gaat gebeuren, ga ik gewoon naar de turkse slager en kijk wat ie heeft liggen.

Maar merk wel op als ik bevroren vlees in heet water leg, dat dit water heel snel koud is. Geen idee hoe warm het water uit de kraan komt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan