- Berichten
- 510
Zonnetje eind oktober.
Tegen een mooie schaal (2,5 kg) kippendij filet aangelopen
Nog houtskool in de schuur
Mooie combi om de Weber 57 eens aan te maken voor Saté Ajam en 2 dagen later voor buikspek saté.
Afgelopen week wat recepten bekeken en wat videos op Youtube gezien.
Vanochtend kippendij in reepjes gesneden, marinade gemaakt, alles over de kippendij gedaan en goed gemengd.
De kippendij in een ziplock zak gedaan en alles zo’n 5 uur in de koelkast gezet.
De onlangs aangeschafte Tennecker kolenbakjes kwamen goed van pas om de Weber enigszins tot een saté grill om te toveren.
Startertje Fireup houtskool aangemaakt en gaan….
Vlees eerst boven de hete kolen, daarna indirect naar 74 graden gebracht .
Daarna afgelakt met ketjap manis en ff laten karameliseren boven de houtskool.
Pindasaus, frites en sla erbij en we hebben heerlijk gesmuld.
Tegen een mooie schaal (2,5 kg) kippendij filet aangelopen
Nog houtskool in de schuur
Mooie combi om de Weber 57 eens aan te maken voor Saté Ajam en 2 dagen later voor buikspek saté.

Afgelopen week wat recepten bekeken en wat videos op Youtube gezien.

Vanochtend kippendij in reepjes gesneden, marinade gemaakt, alles over de kippendij gedaan en goed gemengd.
De kippendij in een ziplock zak gedaan en alles zo’n 5 uur in de koelkast gezet.
De onlangs aangeschafte Tennecker kolenbakjes kwamen goed van pas om de Weber enigszins tot een saté grill om te toveren.

Startertje Fireup houtskool aangemaakt en gaan….

Vlees eerst boven de hete kolen, daarna indirect naar 74 graden gebracht .
Daarna afgelakt met ketjap manis en ff laten karameliseren boven de houtskool.
Pindasaus, frites en sla erbij en we hebben heerlijk gesmuld.
Laatst bewerkt: