- Berichten
- 6.792
![c67ed8b08934b4ba622cc21244f95800.jpg](http://i766.photobucket.com/albums/xx308/Dominiquebos/c67ed8b08934b4ba622cc21244f95800.jpg)
![1e6d2f6ee02f9f6d555a1f2185ce0d34.jpg](http://i766.photobucket.com/albums/xx308/Dominiquebos/1e6d2f6ee02f9f6d555a1f2185ce0d34.jpg)
Deze salade is erg lekker bij bijvoorbeeld de koreaanse spiesjes van MarBQ
500 g winterwortel geschrapt
50 ml citroensap
50 g suiker
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
1 rode peper, fijngehakt ( of theelepel sambal oelek)
3 bosuitjes, in dunne ringen
Rasp de geschilde winterpeen grof. In pannetje citroensap met suiker op laag vuur verwarmen tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en olie, knoflook, gember, rode peper ( of TL sambal) erdoor mengen. Op smaak brengen met zout. Dressing door wortels en gesneden bosuitjes scheppen. Wortel minstens 1 uur in koelkast marineren.