BasBQ
Beef en Steak

Zoetzure wortelsalade

 
 
 

Dominique

BBQ Junkie
Berichten
6.791
c67ed8b08934b4ba622cc21244f95800.jpg



1e6d2f6ee02f9f6d555a1f2185ce0d34.jpg



Deze salade is erg lekker bij bijvoorbeeld de koreaanse spiesjes van MarBQ ;)

500 g winterwortel geschrapt
50 ml citroensap
50 g suiker
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
1 rode peper, fijngehakt ( of theelepel sambal oelek) 
3 bosuitjes, in dunne ringen

Rasp de geschilde winterpeen grof. In pannetje citroensap met suiker op laag vuur verwarmen tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en olie, knoflook, gember, rode peper ( of TL sambal) erdoor mengen. Op smaak brengen met zout. Dressing door wortels en gesneden bosuitjes scheppen. Wortel minstens 1 uur in koelkast marineren.

 
lijkt me helemaal lekker.
vind salade met dit warme weer toch wel heel lekker en Fris
 
Bij de Koreaanse spiesjes zei je,,, Mmmm,,, Gaat deze week nog gebeuren!! :p
Thanx voor het delen!!
 
Je hebt het druk gehad Dominique maar het ziet er goed uit en salade smaakt wel met dit weer.
 
Gaat op de lijst, bedankt voor het delen
 
Klinkt goed, als het net zo smaakt nog beter  ;D
 
ToDo lijst is aangevuld en deze meteen de top 3 in geslingerd.
 
Dit lijkt me een hele goede om zelf ook eens te maken. Dankie vir die resep ;)
 
Mooie garnituur!
 
Als het net zo smaakt als het er uit ziet dan wordt het weer smullen. Was van plan om je colelsaw weer te maken maar als ik dit zie dan kon het maar zo zijn dat dit 'm wordt :D
 
die moet gewoon geprobeerd worden :)
 
150degrees zei:
Als het net zo smaakt als het er uit ziet dan wordt het weer smullen. Was van plan om je colelsaw weer te maken maar als ik dit zie dan kon het maar zo zijn dat dit 'm wordt :D
Ga je gang, en laat me weten wat je er van vond ;)
Hou er wel rekening mee, verse gember is best een pittige en uitgesproken smaak, wij zijn er dol op, maar je kunt ook minder gebruiken, als je wilt natuurlijk.
 
Alles naar smaak toevoegen zullen we maar zeggen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan