- Berichten
- 142
Met deze tropische temperaturen moest er maar een lekkere lichte maaltijd van de bbq komen. Nou stond er op de to do lijst nog zeeduivel spiezen van Ralph de Kok (ralphs bbq tube). Zo gezegd zo gedaan.
Ingrediënten spiesen:
350 gram zeeduivel
stuk ciabatta
10 plankjes gerookt ontbijtspek
Olijfolie, knoflook, verse rozemarijn, zout, peper en citroenrasp naar smaak.
Citroen in partjes
Ingrediënten salade:
Gemengde sla, komkommer, tomaat, paprika
Dressing van 6 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 1 el honing, zout en peper naar smaak.
Zeeduivel in mooie stukken gesneden
Alle ingrediënten aan de spiesen geregen en royaal ingesmeerd met de olie met kruiden
Ingrediënten voor de salade gesneden en de dressing gemaakt.
Spiezen, citroen en wat rozemarijn op de Q (direct, ongeveer 250 graden, tot een kern van 65 graden):
Tussendoor even wat garnaaltjes, een broodje en wat pradon pepers op de bbq als voorgerecht, voor de kids wat spaghetti:
Eindresultaat:
Wat een feest! Ik kan niet anders zeggen. De geuren van knoflook en rozemarijn dansen je tegemoet. Samen met de friszure citroen, de stevige zeeduivel, het geroosterde brood en het zoutige spek op een bedje van frisse sla is een waar feestmaal. Deze komt zeker in het vaste repertoire.
Bedankt voor het lezen, tot de volgende!