- Berichten
- 3.379

Het heeft heel erg lang op mijn ToDo lijst gestaan, maar eindelijk is het er dan een x van gekomen.
Koud gerookte zalm.
De Zalmfilet was (en is nog t/m maandag) in de aanbieding bij de Makro, dus ben ik een mooie zalmfilet gaan halen.


Mengsel gemaakt van 2 delen grof zeezout op 1 deel rietsuiker.

Vervolgens voor 12 uur in de droge pekel.

Daarna 12 uurtjes drogen, om vervolgens 12 - 16 uur te roken op het Ei.


En na 16 uur ziet het er al lekker uit, en ruikt het heerlijk, echter is het best om nog een paar daagjes in te pakken, om nog ff te rijpen (lees smaken in laten trekken)
En dat gaat ideaal met een..........

En dan 3 dagen later.


Heerlijk als carpaccio

Of gewoon op een stukje stokbrood met kruidenkaas.

Echt een aanrader om te doen.
De zalm was botermals, niet te zout, of te veel rook.
Echt heerlijk.
Voor meer details, neem een kijkje op mijn blog.
Cold smoked Salmon
Mac