Vandaag eens iets heel anders op de Q.
XXL grillworsten gesmoord in cider met gekarameliseerde uien en knoflook. Een recept uit het grote Weber boek.
Ik moet zeggen het smaakte prima. Het hoeft dus niet altijd steak te zijn
.
Eerst twee uien in stukjes gesneden, daar wat gerookte knoflook bij en een halve liter cider.
De worsten er boven op en op de BBQ. Temperatuur zo rond de 225 graden.
Dit gedurende 20 minuten laten smoren.
Vocht afgieten in een andere bak en een eetlepel bruine suiker bij de uien. Uien boven de briketten en de worsten in het vocht indirect om warm te houden.
Na het karameliseren de worsten nog 10 minuten op het rooster boven de briketten.
Gaan we vaker doen! (moeten we wel eerst naar Frankrijk om de voorraad cider aan te vullen, was de laatste van "eigen import")
en het eindresultaat, samen met wat roergebakken erwten, bonen met uitjes, paprikapoeder en kerrie.
XXL grillworsten gesmoord in cider met gekarameliseerde uien en knoflook. Een recept uit het grote Weber boek.
Ik moet zeggen het smaakte prima. Het hoeft dus niet altijd steak te zijn

Eerst twee uien in stukjes gesneden, daar wat gerookte knoflook bij en een halve liter cider.
De worsten er boven op en op de BBQ. Temperatuur zo rond de 225 graden.
Dit gedurende 20 minuten laten smoren.
Vocht afgieten in een andere bak en een eetlepel bruine suiker bij de uien. Uien boven de briketten en de worsten in het vocht indirect om warm te houden.
Na het karameliseren de worsten nog 10 minuten op het rooster boven de briketten.
Gaan we vaker doen! (moeten we wel eerst naar Frankrijk om de voorraad cider aan te vullen, was de laatste van "eigen import")


en het eindresultaat, samen met wat roergebakken erwten, bonen met uitjes, paprikapoeder en kerrie.
