Hallo allemaal,
Ik heb een nette gebruikte WSM47 gekocht via marktplaats, prima ding, code AD dus 2010. Wat me opviel, is dat het kolenrooster wat hoog leek te liggen, nl. boven de luchtschuifgaten ipv eronder. In de ketel was duidelijk een oppervlakteroestrand te zien onder de luchtschuifgaten, volgens mij hoort het rooster daar ook te liggen, op de boutjes van de poten? Zo is het ook op dit filmpje te zien vanaf 00:59:
Battle for Bullet Smoker Supremacy - Part 1
Mijn "kolenrooster" is qua formaat en constructie gelijk aan het onderste "vleesrooster". Het kolenrooster leek mij vernikkeld, de beide vleesroosters zijn volgens mij verchroomd (waarschijnlijk vervangen?). Mijn "kolenrooster" (en ook het onderste vleesrooster) is qua formaat en constructie ook gelijk aan het onderrooster van mijn OTS 57
Wat me verder opviel in het eerder gelinkte filmpje, is de ondiepe waterpan. Er wordt in het filmpje gezegd dat deze maar 1 gallon (3,8l) water kan bevatten en vaak wordt vervangen door een Brinkman pan die 2 gallon (7,6l) water kan bevatten. Mijn pan lijkt wat minder op een wok (zoals in fimpje bij WSM47) maar is dieper zoals de ProQ pan (en de in het filmpje getoonde Brinkmann pan). Ik weet ook zeker dat er makkelijk 5 - 6 liter water in kan, misschien nog wel meer. Mijn pan heeft niet zo'n brede rand en lijkt dus wel origineel Weber. Is het ontwerp van de pan later gewijzigd, of zou dit toch een andere pan zijn?
Ik heb een nette gebruikte WSM47 gekocht via marktplaats, prima ding, code AD dus 2010. Wat me opviel, is dat het kolenrooster wat hoog leek te liggen, nl. boven de luchtschuifgaten ipv eronder. In de ketel was duidelijk een oppervlakteroestrand te zien onder de luchtschuifgaten, volgens mij hoort het rooster daar ook te liggen, op de boutjes van de poten? Zo is het ook op dit filmpje te zien vanaf 00:59:
Battle for Bullet Smoker Supremacy - Part 1
Mijn "kolenrooster" is qua formaat en constructie gelijk aan het onderste "vleesrooster". Het kolenrooster leek mij vernikkeld, de beide vleesroosters zijn volgens mij verchroomd (waarschijnlijk vervangen?). Mijn "kolenrooster" (en ook het onderste vleesrooster) is qua formaat en constructie ook gelijk aan het onderrooster van mijn OTS 57
Wat me verder opviel in het eerder gelinkte filmpje, is de ondiepe waterpan. Er wordt in het filmpje gezegd dat deze maar 1 gallon (3,8l) water kan bevatten en vaak wordt vervangen door een Brinkman pan die 2 gallon (7,6l) water kan bevatten. Mijn pan lijkt wat minder op een wok (zoals in fimpje bij WSM47) maar is dieper zoals de ProQ pan (en de in het filmpje getoonde Brinkmann pan). Ik weet ook zeker dat er makkelijk 5 - 6 liter water in kan, misschien nog wel meer. Mijn pan heeft niet zo'n brede rand en lijkt dus wel origineel Weber. Is het ontwerp van de pan later gewijzigd, of zou dit toch een andere pan zijn?