JJ & JJ zei:Ik zou me niet verkijken op de grote en even nagaan hoeveel je echt nodig hebt. Stel dat je nu 70% (beste case) van je OTS47 grilloppervlak kunt gebruiken om te roken dan is een WSM37 een vergroting van bijna 180% grilloppervlak. Daarbij is de bruikbare hoogte ook flink vergroot. De stap naar een WSM47 geeft 285% meer grilloppervlak en veel meer hoogte maar verbruikt waarschijnlijk ook meer brandstof. Alleen als je bv een grote kalkoen of 4x bier-kip tegelijk rookt is een 47 waarschijnlijk noodzaak.
De vraag is dus.. wil je ongeveer 2x zoveel of 3x zoveel bbq?![]()
Dat is een leuk sommetje maar het gaat natuurlijk niet alleen maar om puur oppervlakte. Het is ook vaak de lengte/diameter die een rol speelt kijk maar naar http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/brisket-vs-weergoden/ . Ik las ook dat op de WSM37 de rooster erg dicht boven elkaar zitten en dat ribbels niet staand er tussen passen, maar dat ging denk ik wel om Amerikaanse ribbels.