- Berichten
- 948
Ik ben gek op sate en ben gek op worst. Daarnaast is worst maken erg leuk dus ja hoe kun je dat nu het beste combineren? Juist door eens een sateworst te maken 
Het idee had ik al langer maar op de een of andere manier is het wat achter gebleven. Echter na de workshop van vorige week zit ik weer vol worst ideeen
Omdat de sate van Danny (DanBras) toch wel de een van de favorieten (misschien wel DE favoriet is) ben ik daarmee begonnen. De ingredienten van zijn marinade met een beetje vanmezelf en omdat het sate worst is ook een beetje van wijko.......
Worst gemaakt op basis van:
500gr procureur
500gr buikspek
malen door 5 mm plaat en vervolgens kruiden met:
16gr zout (ik gebruik coloroza)
3gr koriander
1gr komijn
4gr zwarte peper
1/2 teen knoflook (geperst)
1/2 spaans pepertje
1/2 EL bruine suiker
2 EL ketjap manis
klein beetje citroensap
1EL sriracha saus (sambal kan ook of andere hete saus)
1EL wijko (zo uit de emmer onverdund)
100ml ijswater
Het idee van de wijko erdoor was eigenlijk meer luiheid omdat ik geen zin had om extra satesaus te maken en eens wilde kijken hoe dit zou uitpakken.
alles mengen en afgestopt in schapendarm. (gewoon omdat die bovenop lagen)
Hier de fotos:
het resultaat:
Verrassend en erg lekker, het is idd worst die heerlijke sate smaak in zich heeft. en dat bevalt me eigenlijk wel.
De suiker maakt het een zoetig worstje met een heerlijke pit van de peper. De schapendarmen maken het makkelijk eetbaar en past eigenlijk wel bij het type worstje dat het is.
Van mij mag hij lekker pittig zijn dus ik doe er volgende keer wat meer peper of hete saus doorheen. voor de rest van de familie is hij prima zoals hij is.
Bedankt voor het kijken!

Het idee had ik al langer maar op de een of andere manier is het wat achter gebleven. Echter na de workshop van vorige week zit ik weer vol worst ideeen

Omdat de sate van Danny (DanBras) toch wel de een van de favorieten (misschien wel DE favoriet is) ben ik daarmee begonnen. De ingredienten van zijn marinade met een beetje vanmezelf en omdat het sate worst is ook een beetje van wijko.......
Worst gemaakt op basis van:
500gr procureur
500gr buikspek
malen door 5 mm plaat en vervolgens kruiden met:
16gr zout (ik gebruik coloroza)
3gr koriander
1gr komijn
4gr zwarte peper
1/2 teen knoflook (geperst)
1/2 spaans pepertje
1/2 EL bruine suiker
2 EL ketjap manis
klein beetje citroensap
1EL sriracha saus (sambal kan ook of andere hete saus)
1EL wijko (zo uit de emmer onverdund)
100ml ijswater
Het idee van de wijko erdoor was eigenlijk meer luiheid omdat ik geen zin had om extra satesaus te maken en eens wilde kijken hoe dit zou uitpakken.
alles mengen en afgestopt in schapendarm. (gewoon omdat die bovenop lagen)
Hier de fotos:




het resultaat:
Verrassend en erg lekker, het is idd worst die heerlijke sate smaak in zich heeft. en dat bevalt me eigenlijk wel.
De suiker maakt het een zoetig worstje met een heerlijke pit van de peper. De schapendarmen maken het makkelijk eetbaar en past eigenlijk wel bij het type worstje dat het is.
Van mij mag hij lekker pittig zijn dus ik doe er volgende keer wat meer peper of hete saus doorheen. voor de rest van de familie is hij prima zoals hij is.
Bedankt voor het kijken!