Kippen grillworst.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/foto2.jpg)
1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel
Je kan bij de laatste keer mengen ook nog 100gr stukjes kaas (belegen) er door heen mengen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst002.jpg)
Vlees 1x draaien door de 5mm plaat van de gehaktmolen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst004.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst005.jpg)
Deeg mengen met kruiden en water.
Zeer goed mengen (minimaal 5 minuten)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst006.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst007.jpg)
Vlees even terug koelen.
Vlees nog 1x draaien door de 3mm plaat van de gehaktmolen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst008.jpg)
En weer goed mengen. (kaas er door heen mengen)
Vlees terug koelen.
Deeg afstoppen in grillworst darmen en 12 uur hangend laten rusten op een koele, donkere plaats (maximaal 7 graden)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst010.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst011.jpg)
Worsten afkoken op 80 graden (kern 68 graden) +/_ 30 a 45 minuten.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst013.jpg)
Daarna snel terug koelen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst014.jpg)
Worsten bewaren in de koelkast of vriezer en waar neer nodig, darm verwijderen, insmeren met grillworst kruiden of andere kruiden die je lekker vind.
Af grillen op 220 graden voor +/_20 minuten.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/foto1.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/foto2.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/foto2.jpg)
1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel
Je kan bij de laatste keer mengen ook nog 100gr stukjes kaas (belegen) er door heen mengen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst002.jpg)
Vlees 1x draaien door de 5mm plaat van de gehaktmolen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst004.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst005.jpg)
Deeg mengen met kruiden en water.
Zeer goed mengen (minimaal 5 minuten)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst006.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst007.jpg)
Vlees even terug koelen.
Vlees nog 1x draaien door de 3mm plaat van de gehaktmolen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst008.jpg)
En weer goed mengen. (kaas er door heen mengen)
Vlees terug koelen.
Deeg afstoppen in grillworst darmen en 12 uur hangend laten rusten op een koele, donkere plaats (maximaal 7 graden)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst010.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst011.jpg)
Worsten afkoken op 80 graden (kern 68 graden) +/_ 30 a 45 minuten.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst013.jpg)
Daarna snel terug koelen.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/Kippengrillworst014.jpg)
Worsten bewaren in de koelkast of vriezer en waar neer nodig, darm verwijderen, insmeren met grillworst kruiden of andere kruiden die je lekker vind.
Af grillen op 220 graden voor +/_20 minuten.
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/foto1.jpg)
![](http://i1080.photobucket.com/albums/j334/rooijen34/foto2.jpg)
![a6yhu3uq.jpg](http://img.tapatalk.com/d/14/02/25/a6yhu3uq.jpg)
![2upytysu.jpg](http://img.tapatalk.com/d/14/02/25/2upytysu.jpg)
![uzeseneq.jpg](http://img.tapatalk.com/d/14/02/25/uzeseneq.jpg)
Laatst bewerkt door een moderator: