BasBQ
Beef en Steak

Worst: Kippen grillworst.

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
Kippen grillworst.





Ingredi?nten:

1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel

Je kan bij de laatste keer mengen ook nog 100gr stukjes kaas (belegen) er door heen mengen.

Vlees 1x draaien door de 5mm plaat van de gehaktmolen.





Deeg mengen met kruiden en water.
Zeer goed mengen (minimaal 5 minuten)





Vlees even terug koelen.
Vlees nog 1x draaien door de 3mm plaat van de gehaktmolen.



En weer goed mengen. (kaas er door heen mengen)

Vlees terug koelen.

Deeg afstoppen in grillworst darmen en 12 uur hangend laten rusten op een koele, donkere plaats  (maximaal 7 graden)





Worsten afkoken op 80 graden (kern 68 graden) +/_ 30 a 45 minuten.



Daarna snel terug koelen.




Worsten bewaren in de koelkast of vriezer en waar neer nodig, darm verwijderen, insmeren met grillworst kruiden of andere kruiden die je lekker vind.
Af grillen op 220 graden voor +/_20 minuten.






 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.645
Ja! ja! Heel fijn weer, ik heb al zo'n trek maar Chef keuken hier is nog nergens mee bezig....
Mooie reportage ook Mike!
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
op zich prima gelukt, ik zal er straks een draadje over openen en een paar foto's erbij plaatsen.
Ook met de verschillen  ;)
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.498
Heerlijk weer Mike  :)

Was zojuist toevallig bezig met inventariseren wat ik hier allemaal voor nodig heb.

Mac
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
Mike, Ziet er fantastisch uit!, mooie reportage, geeft weer inspiratie en een stijger van de week op de todo lijst ;)
Heb je nog ijs gebruikt ergens voor het terugkoelen of mengen? Water loopt me in de mond, bedankt h? ;)
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
Boel0037 zei:
Mike, Ziet er fantastisch uit!, mooie reportage, geeft weer inspiratie en een stijger van de week op de todo lijst ;)
Heb je nog ijs gebruikt ergens voor het terugkoelen of mengen? Water loopt me in de mond, bedankt h? ;)
Ik gebruik koud water en na het mengen gaat het de koeling in, en dan kan ik ondertussen de molen schoonmaken en opruimen.
 

DanBras

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.564
Nomnomnom....geen idee waarom, maar krijg plotseling zin in grillworst :p
Ziet er top uit!
 
Bovenaan Onderaan