BasBQ
Beef en Steak

Workshop The Sunday Meat Experience door Gertjan Kiers (demoslager)

Het was een leuke/leerzame /inspirerende middag.
En wat ziet het betere snij en hak werk er makkelijk uit als een vakman het staat te doen.


4aeacfccdcbb78e159a95510a49d5900.jpg


b6bebf6e8dcb889bbf2aa1beca36eebb.jpg


b306fdffbac11f198ba033bf80c38b61.jpg


da220e578d9b3b5dd4315386b60c229d.jpg
 
Top verslagen allemaal. Ziet er echt uit als een leerzame ervaring!
 
BertM zei:
Is dat ene stuk een dry aged stuk, Ceriel?
Die rollade knoop zit er bij mij nu wel in, dankzij Mac
Ja, een dry-aged Hereford ribstuk. Hier ook van mogen proeven, was zeker niet heel erg goor  :D
Over het klimaat voor dry-aging was hij niet erg duidelijk, temperatuur tussen 0 en 4, RV tussen 60 en 75%.
De knoop weer een aantal keren gezien, ik houd het gewoon bij de kabelboom-knoop  :blush:
 
Geweldige workshop, hoop inspiratie opgedaan, niet allerminst vanwege de passie die GJK voor het vlees heeft.

We hebben mogen proeven van dry-aged ribeye, jodenhaas, lende en bavette als ik me niet vergis.

Wel enorm veel info om op te nemen, gelukkig geven de videos en foto's wat houvast.

Zit er over te denken om wellicht toch een keer de langere workshop van twee dagen te gaan doen, eerst de rolladeknoop leren en reepjesvlees links laten liggen :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan