Ivo-tje zei:
Bij een groot deel van grillend en barbeknoeiend Nederland hoort die geur er inderdaad bij....
Mensen die beter weten gebruiken het niet, omdat het tot ongeveer een uur na aansteken smaak en geur blijft afgeven welke in je vlees trekken....
Voor je olie fetisj zou ik dus gewoon massageolie of olijfolie aanraden
Mensen die denken het beter te weten zijn vaak ge?ndoctrineerd.
Als iedereen roept dat iets is zoals het is dan wordt dat als zoete koek aangenomen.
Ik steek mijn ei altijd met slechts 1 wit blokje aan.
Na 15 minuten ruik ik echt geen aanmaak blokje meer en ik kom de smaak zeer zeker
niet tegen in mijn eten.
Na 10 minuten branden is het complete blokje verdwenen. Eventuele rest dampen zijn 5 minuten later compleet verbrand.
Dit heb ik zelf getest en ondervonden.
Op bruine blokjes zit meer marge dus worden ze als superieur in de markt gezet.
Ze zijn niet superieur in gemak dus komt de marketingafdeling met andere zogenaamde superieure eigenschappen.
Ik heb proberen te zoeken naar de bestandsdelen van bruine blokjes maar ik kan niks vinden behalve dat ze bestaan uit plantaardige olie en onbewerkt naaldhout. (Fire-Up)
Paraffine en kerosine branden schoner dan plantaardige oli?n.
En de harsen van naaldhout wil ik helemaal niet in mijn ei.
De bruine blokjes zullen wel beter zijn voor het milieu.
Maar dat is onzinnig omdat mijn aanmaakblokjes niet in het milieu terecht komen maar de BBQ ingaan.
Dus mitch01, laat je niet gek maken door de dogma's van de massa en bedankt voor de tip.