BasBQ
Beef en Steak

Witte aanmaakblokjes grillmeister bij de Lidl

Mosseltje zei:
Ik heb proberen te zoeken naar de bestandsdelen van bruine blokjes maar ik kan niks vinden behalve dat ze bestaan uit plantaardige olie en onbewerkt naaldhout. (Fire-Up)
Paraffine en kerosine branden schoner dan plantaardige oli?n.
En de harsen van naaldhout wil ik helemaal niet in mijn ei.


De bruine blokjes zullen wel beter zijn voor het milieu.
Maar dat is onzinnig omdat mijn aanmaakblokjes niet in het milieu terecht komen maar de BBQ ingaan.

Dus mitch01, laat je niet gek maken door de dogma's van de massa en bedankt voor de tip.  :)

beide +1

ergens spiiritus in proeven is de zelfde ervaring als bier smaak terug vinden in de bier blik kip:... beide niet dus.

bereid maar eens  vlees zonder kruiden tegelijk op 2 smokers/bbq waarvan 1 de brandstof met gas en ander met witte blokjes is opgestookt.

en uh hoezo milieu : tis toch en forum dat gaat over vlees garen met  kolen /hout als stookbrandstof en met vaak een vuurkorf dr bij voor de sfeer als of dat wel allemaal goed is.
dus om mij aub geen gemierezifterij over spiritus blokjes,
k bebruik zelf meestal spiritus in een blikje en soms een gaspit.
en voor een acute sessie pak ik de varkensbrander.




 
Leuk om te lezen hoe iedereen het op zijn manier doet.

Zelf altijd de brikettenstarter en voor de briketten die over blijven gebruik ik een simpele gasbrander (voorbeeld van internet):

soudogaz_X2000.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan