Door tijdgebrek wat later gepost dan geconsumeerd, heerlijke low en slow Spareribs. De ribs zijn van BBQuality en ik heb het recept van Noskos' 3-2-1 gebruikt.
Vrijdagavond de ribben ontvliest, met de noskosrub in gesmeerd, gevacumeerd en tot zondagochtend laten rusten.
Zondagochtend rond 11 u de wsm klaargemaakt, briquetten starter gevuld en wat briquetten en blokjes kersenhout in de kolenring. De ribben in het ikearekje geplaats en weg zijn we.
Na 3 uur in de wsm en een aantal maal gemopt de ribben in de folie met appelsap en licor 43 verpakt en nog 2 uurtjes terug op de smoker. Gebruikte Weber briquetten, eerst nog flink de briquetten opgepookt om de aslaag er wat af te krijgen.
Na 2 uur de ribben uitgepakt, de braadsappen met de licor 43 en appelsap bewaard om er met wat Sweet Baby Ray's bbq saus er een glaze van te maken. Voor het gemak de ribben doormiden gesneden. Ribben nog een klein uurtje in de wsm en paar keer met de glaze bestreken.
Als bijgerecht je geroosterde krielaardappeltjes met boontjes en spekjes gemaakt in een nieuw speeltje de Weber meshbasket.
Eindresultaat: smaak prima! Vlees laat makkelijk los van het bot en een lekkere rooksmaak! De smoker heeft het ondanks de kou prima gedaan en maar een paar briquetten hoeven bij te vullen. Super ding die wsm van Weber al is de 37-er voor flinke ribben al snel te klein.
Zeker voor herhaling vatbaar, alleen volgende keer misschien als het niet vriest....
Vrijdagavond de ribben ontvliest, met de noskosrub in gesmeerd, gevacumeerd en tot zondagochtend laten rusten.

Zondagochtend rond 11 u de wsm klaargemaakt, briquetten starter gevuld en wat briquetten en blokjes kersenhout in de kolenring. De ribben in het ikearekje geplaats en weg zijn we.



Na 3 uur in de wsm en een aantal maal gemopt de ribben in de folie met appelsap en licor 43 verpakt en nog 2 uurtjes terug op de smoker. Gebruikte Weber briquetten, eerst nog flink de briquetten opgepookt om de aslaag er wat af te krijgen.

Na 2 uur de ribben uitgepakt, de braadsappen met de licor 43 en appelsap bewaard om er met wat Sweet Baby Ray's bbq saus er een glaze van te maken. Voor het gemak de ribben doormiden gesneden. Ribben nog een klein uurtje in de wsm en paar keer met de glaze bestreken.


Als bijgerecht je geroosterde krielaardappeltjes met boontjes en spekjes gemaakt in een nieuw speeltje de Weber meshbasket.

Eindresultaat: smaak prima! Vlees laat makkelijk los van het bot en een lekkere rooksmaak! De smoker heeft het ondanks de kou prima gedaan en maar een paar briquetten hoeven bij te vullen. Super ding die wsm van Weber al is de 37-er voor flinke ribben al snel te klein.

Zeker voor herhaling vatbaar, alleen volgende keer misschien als het niet vriest....