- Berichten
- 11.945
Wedstrijd Pulled Pork
Vanwege mijn 150ste barbecue dit jaar, speciaal voor jullie allemaal, hoe ik tegenwoordig Pulled Pork maak en hoe wij dat bij de Sea Side Smokers voor de wedstrijd doen. Het recept is onze variant op het wedstrijd recept uit het boek Wicked Good BBQ.
Ingredi?nten:
1 procureur (2,5-3 kilo)
PP Injectiemix (recept volgt)
barbecue rub (bijvoorbeeld met Southern Succor Rub)
PP Glaze (recept volgt)
PP Eindsaus (recept volgt)
Extra:
Marinade Injector om het vlees mee te injecteren
rookhout, het liefst een milde soort, appel of kersen bijvoorbeeld, 2 a 3 stukken
Bereiding:
Snij het grootste deel van het overtollige vet van de procureur. Als er nog een beetje op zit is dat niet erg, als de grote dikke stukken maar weg zijn.
Injecteer de procureur om de vijf centimeter met de PP injectiemix. Per gat injecteer je ongeveer 1 ounce (28 ml) marinade.
Bestrooi rijkelijk met de barbecue rub en pak in plasticfolie in. Laat 4 tot 8 uur in de koelkast liggen.
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 121°C / 250°F. Haal het vlees uit het plastic en plaats het in de barbecue weg van het vuur. Een smoker of keramische barbecue werkt hiervoor het makkelijkste.
Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74°C / 165°F is, smeer je het vlees in met opgewarmde PP Glaze.
(edit: er schijnt nog al wat onduidelijkheid hierover te bestaan. Wat zich het eerste aandient. Dus als na 4,5 uur je vlees op 74°C zit die je de glaze of na 5 uur als je vlees nog niet op 74°C zit.)
Laat nog twee uur liggen, je hebt nu een mooie bark, zo heet de korst aan de buitenkant.
Haal het vlees uit de barbecue en pak het strak in aluminiumfolie in. Plaats terug in de barbecue en laat liggen totdat de kerntemperatuur 190°F (88°C) is.
Haal de procureur van de barbecue, haal hem uit de folie en bewaar het vocht dat uit de folie komt komt voor de PP Eindsaus. Pak het vlees opnieuw in aluminiumfolie in en laat het zo een uur rusten.
Trek het vlees uit elkaar en vermeng met zoveel PP Eindsaus dat het goed op smaak en mooi sappig is.
Serveer op een wit, zacht bolletje met wat schijfjes augurk.
Injectiemix:
Ingrediënten:
100 ml appelsap
60 ml appelazijn
40 ml honing
30 ml worchestershire saus
1 eetlepels zeezout
1 eetlepel uiengranulaat
Bereiding:
Meng alle ingrediënten net zolang door elkaar totdat het zout is opgelost.
PP Glaze
Ingrediënten:
1/2 cup barbecuesaus (bijvoorbeeld Noskos Sweet & Smokey BBQ Sauce)
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels honing
Bereiding:
Meng alles goed door en een klein pannetje en breng zacht aan de kook.
PP Eindsaus
Ingredienten:
1/2 cup vocht dat uit de folie komt na het rusten van de procureur
1/2 cup appelsap
1/2 cup barbecuesaus (bijvoorbeeld Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce)
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels worchestershire saus
Bereiding:
Breng alles in een klein pannetje aan de kook, en meng door het vlees.
Laatst bewerkt door een moderator: