Vandaag in Joure geweest en daar de exclusive Weber cursus meegemaakt.
Ik denk dat dit de 10e keer was dat ik bij Reitse ben geweest (kan ook 11 zijn) Was de kleinste groep ooit, we waren met dertien deelnemers. Heerlijke dag gehad, lekker gegeten en toch nog wat nieuwe dingen gezien.
eerste gerecht bestond uit plakjes van procureur, de procureur was eerst gerookt op 80 graden, daarna ook nog op 120 graden. Opvallend dat
Reitse in de WSM geen gebruik maakt van de waterpan. Het hele proces van het bereiden van de procureur hebben we niet gezien (past qua tijd niet in de cursus) maar ik begreep van hem dat hij de waterpan niet gebruikt.
Plakjes procureur werden geserveerd met ingelegde bietjes en komkommer en een truffelmayonaise.
procureur in WSM

Opmaken van de bordjes (en proeven)

Bordje

Vervolgens een stukje zalm met wakame in bananenblad met daarnaast soya en gember. Op hetzelfde bordje een gevulde kippenpoot. Het vlees van het kippenpootje voorzichtig losschrapen van het bot, open deel van het bot wegknippen en de kippenpoot vullen met een farce van kipfilet, room, peper en zout.
De kippenpoten direct boven de warmtebron in een pannetje. De zalm in bananenblad indirect er om heen.
Met farce gevulde kippenpootjes

Kippenpootjes en zalm op de bbq

Bordje kippenpoot en zalm.

Vervolgens tijd om een beercan chicken te proeven. De buikholte van de kip gevuld met sereh, kerrie, peper en zout. Het vel ingesmeerd met peper, zout en kerrie en een beetje olijfolie.
Sereh was goed te proeven. Vlees sappig en korstje knapperig.
BCC

Daarna een prachtige kalfsribeye. Geserveerd met gegrilde courgette en tomaat, tortillachips en een bearnaisesaus.

Tenslotte gegrilde ananas met een bolletje ijs en licht gebrande geklopt eiwit en een ananassaus.

Kwaliteit van de foto's (telefoon....) doet de gerechten te kort, maar genoeg om een idee te krijgen.
Voor vertrek nog even inkopen gedaan. Een paar zakken van de geweldige jus meegenomen en een tweetal flessen met dressing.
Waren er nu grote verschillen met de voorgaande cursussen bij Reitse? Eigenlijk niet, het was altijd al exclusive bij Reitse. Wat meer details, ingredi?nten en bereidingswijzen maakten het verschil.
Wij hebben ons in ieder geval weer prima vermaakt!
Ik denk dat dit de 10e keer was dat ik bij Reitse ben geweest (kan ook 11 zijn) Was de kleinste groep ooit, we waren met dertien deelnemers. Heerlijke dag gehad, lekker gegeten en toch nog wat nieuwe dingen gezien.
eerste gerecht bestond uit plakjes van procureur, de procureur was eerst gerookt op 80 graden, daarna ook nog op 120 graden. Opvallend dat
Reitse in de WSM geen gebruik maakt van de waterpan. Het hele proces van het bereiden van de procureur hebben we niet gezien (past qua tijd niet in de cursus) maar ik begreep van hem dat hij de waterpan niet gebruikt.
Plakjes procureur werden geserveerd met ingelegde bietjes en komkommer en een truffelmayonaise.
procureur in WSM

Opmaken van de bordjes (en proeven)

Bordje

Vervolgens een stukje zalm met wakame in bananenblad met daarnaast soya en gember. Op hetzelfde bordje een gevulde kippenpoot. Het vlees van het kippenpootje voorzichtig losschrapen van het bot, open deel van het bot wegknippen en de kippenpoot vullen met een farce van kipfilet, room, peper en zout.
De kippenpoten direct boven de warmtebron in een pannetje. De zalm in bananenblad indirect er om heen.
Met farce gevulde kippenpootjes

Kippenpootjes en zalm op de bbq

Bordje kippenpoot en zalm.

Vervolgens tijd om een beercan chicken te proeven. De buikholte van de kip gevuld met sereh, kerrie, peper en zout. Het vel ingesmeerd met peper, zout en kerrie en een beetje olijfolie.
Sereh was goed te proeven. Vlees sappig en korstje knapperig.
BCC

Daarna een prachtige kalfsribeye. Geserveerd met gegrilde courgette en tomaat, tortillachips en een bearnaisesaus.

Tenslotte gegrilde ananas met een bolletje ijs en licht gebrande geklopt eiwit en een ananassaus.

Kwaliteit van de foto's (telefoon....) doet de gerechten te kort, maar genoeg om een idee te krijgen.
Voor vertrek nog even inkopen gedaan. Een paar zakken van de geweldige jus meegenomen en een tweetal flessen met dressing.
Waren er nu grote verschillen met de voorgaande cursussen bij Reitse? Eigenlijk niet, het was altijd al exclusive bij Reitse. Wat meer details, ingredi?nten en bereidingswijzen maakten het verschil.
Wij hebben ons in ieder geval weer prima vermaakt!