BasBQ
Beef en Steak

Wat roken jullie koud?

Ik heb enkel nog maar kaas koud gerookt, maar met zalm kan het ook.
Nu de temperaturen weer dalen, ga ik er wat meer mee experimenteren. Dus ben benieuwd welke tips ik hier kan mee pikken.
 
Neem je dan een blok jonge kaas om te roken?
Hoe lang laat je deze dan roken?šŸ¤”

Ik neem van die blokken jong en oud en maak er reepjes van 15 op 15mm. 2u koud roken, daarna vacumeren en dan een weekje in de koelkast laten liggen.

 
Ik heb vorig jaar ook olijfolie gerookt maar die is nu nog steeds extreem heftig qua rook smaak.
Die kan ik eigenlijk nergens in gebruiken.
 
Vorige winter een stuk hesp spek koud gerookt, die ga ik zeker terug maken.

IMG_20220401_152111.jpg
 
Vorige week een stuk zalm gehaal bij de supermarkt.
En geheel volgens de receptuur van Noskos bereid.
Ik was dus even bezig maar het resultaat mag er zijn.
Geen idee wat voor mot ik gebruikt heb want deze lag al enkele jaren in mijn schuur omdat ik voorheen nogal eens een makreeltje of paling rookte.
Maar ik weet bijna zeker dat het eiken was.
 
Hier ook een top drie van zalm, kaas en zout. Vlees heb ik nog niet aangedurfd ivm voedselveiligheid. Dan wil ik me eerst wat meer verdiepen in nitrietzout/colorozo zout.
 
tjsah, wat rook ik niet koud, dat lijstje is korter

worst, hesp, ham, spiering, varkenskaak, ...
Zout, paprikapoeder, boter, kaas, eieren, ...
 
Zalm, kaas, eieren, zout, noten, knoflook
Paprikapoeder staat door het lezen van de reacties ook op mijn todolijst
Ik heb vorig jaar ook olijfolie gerookt maar die is nu nog steeds extreem heftig qua rook smaak.
Die kan ik eigenlijk nergens in gebruiken.
Enig idee hoe lang dat je die gerookt hebt en met welke rookmot? Ik zou ook eens een olie willen roken.
 
Zelf vorig jaar koudgerookt spek gemaakt, eerder al heilbot en zalm.

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan