BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer CSG

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.669
Zoals gezegd vandaag voor het eerst iets met de CSG gedaan.

6AB0DF8E-3BBC-48C2-84A4-CBE467A13A43.jpeg


2 blokken kaas in stukken gesneden en 500 ml extra verge olijfolie in een grote schaal gedaan. (Om zo zoveel mogelijk contact te krijgen)

Buiten de CSG in de kamado gezet en aangemaakt.

80EC65EA-980F-4001-9079-3F9F67628A32.jpeg

C7708D2D-EEAC-4BAC-9373-F5848744136F.jpeg


Toen hij aan de gang was het waxine lichte uitgeblazen er eruit gehaald.
Rooster erin en kaas/olie erop.

34569A1E-F56C-4953-8145-ADAD11223450.jpeg


Dit kon ik nu 2 uur met rust gaan laten.

Even snel naar de winkel voor iets en toen ik terug kwam was hij dus helaas uit.

Het ding opnieuw aangemaakt en we waren weer los!
Nu leek het goed te gaan.

Na circa 2 uur zag het er allemaal prima uit.

F6F997E5-1EC0-4F6C-B00E-FAD007745AE2.jpeg


080C5A52-EAA9-4610-B1C7-44BE37CF4B1D.jpeg


Binnen alles gevacumeerd en de olie terug in de fles gedaan.
Ondanks dat iedereen zegt dat de kaas naar asbak smaakt en je dit niet hoeft te proberen toch maar een stukje geproefd, en inderdaad, het smaakt naar asbak.

De olijfolie ga ik vanavond proberen met een stukje brood, geen idee wat ik daarvan moet verwachten. Hier is niet veel informatie over te vinden op het www.

5BF9FA8E-92C4-4D77-9782-BDD76D4A9258.jpeg


Nu is het geduld hebben……..
 
Leuk bezig geweest zjon👍🏻 , ben benieuwd of je de olie lekker vind
 
Heerlijk eigen gerookte kaas. Die olie ben ik benieuwd naar. Volgende keer ook wat zout ernaast leggen en knoflook. Gerookt zout op een eitje. Dan wil je niet anders meer.
 
Leuk om dit zo te zien. Mooi om te zien zo. Hoop dat je olie lekker zal smaken. 👍
 
Heerlijk eigen gerookte kaas. Die olie ben ik benieuwd naar. Volgende keer ook wat zout ernaast leggen en knoflook. Gerookt zout op een eitje. Dan wil je niet anders meer.

Die zout begrijp ik, maar knoflook niet goed.

Heb altijd begrepen dat de rooksmaak bij verhitting weer verdwijnt. En knoflook helemaal rauw ben ik niet zo’n fan van.

Warm gerookte (gepofte) knoflook is een ander verhaal.
 
Zojuist wat brood (licht) geroosterd en wat gerookte olijfolie in een schaaltje gedaan.

4F4C01C9-19C6-40E3-8115-67CFBCE0A462.jpeg


Wat me nu pas echt opvalt is dat hij veel “geler” is dat de originele.

Even geproefd en….. mmm weer die asbak.

Behoorlijk aangelengd met niet gerookte olijfolie, nog niet mijn ding….

Deze fles ga ik ook eens een paar weken wegzetten, eens kijken of dit wat beter wordt.
 
Dan ben ik eens benieuwd naar de smaak over een paar weken.
Ik heb hier geen ervaring mee. (ook al omdat ik niet van asbakken hou... :ROFLMAO: ;) )
 
Netjes gedaan kerel.
Benieuwd hoe de olijfolie uitpakt
 
Die zout begrijp ik, maar knoflook niet goed.

Heb altijd begrepen dat de rooksmaak bij verhitting weer verdwijnt. En knoflook helemaal rauw ben ik niet zo’n fan van.

Warm gerookte (gepofte) knoflook is een ander verhaal.
Warm gerookte knoflook is heerlijk idd, maar anders dan kous gerookte knoflook.

Gerookte knoflook is iets wat je ook in de supermarkt gewoon kunt kopen. Als je het verwerkt zonder al teveel te verwarmen zul je de rooksmaak terugvinden.
 
bewaar voor mij ook maar een heerlijk stukje kaas. ;)
 
Zojuist wat brood (licht) geroosterd en wat gerookte olijfolie in een schaaltje gedaan.

Bekijk bijlage 36020

Wat me nu pas echt opvalt is dat hij veel “geler” is dat de originele.

Even geproefd en….. mmm weer die asbak.

Behoorlijk aangelengd met niet gerookte olijfolie, nog niet mijn ding….

Deze fles ga ik ook eens een paar weken wegzetten, eens kijken of dit wat beter wordt.
Hoe is het met de olijfolie afgelopen?
 
Hoe is het met de olijfolie afgelopen?

Toevallig gisteren nog wat geprobeerd.

Heeft nog steeds dezelfde heftige rook smaak als toen.

Ik verwacht dat dit komt omdat het al die tijd netjes afgesloten heeft gezeten in het flesje.

Ik zal vanavond eens wat uitgebreider kijken.
 
olijfolie hoef je geen 2 uur te roken, dan wordt de smaak idd heeeeel heftig. De eerste olijfolie dat ik rookte werd ook zo lang gedaan en de smaak kwam nooit meer goed. als ik nu olijfolie rook dan is het max 10 minuten en dan zit er een subtiele rooksmaak in
 
Heerlijk koud gerookte kaas. En toch altijd de eerste keer proberen hè 😂
Olijfolie ga ik ook eens proberen, maar dan maar eens met 15 minuten 😄
 
Terug
Bovenaan Onderaan