BasBQ
Beef en Steak

Wat roken jullie koud?

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.744
Ik heb enkel nog maar kaas koud gerookt, maar met zalm kan het ook.
Nu de temperaturen weer dalen, ga ik er wat meer mee experimenteren. Dus ben benieuwd welke tips ik hier kan mee pikken.
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.744
Neem je dan een blok jonge kaas om te roken?
Hoe lang laat je deze dan roken?šŸ¤”

Ik neem van die blokken jong en oud en maak er reepjes van 15 op 15mm. 2u koud roken, daarna vacumeren en dan een weekje in de koelkast laten liggen.

 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.677
Ik heb vorig jaar ook olijfolie gerookt maar die is nu nog steeds extreem heftig qua rook smaak.
Die kan ik eigenlijk nergens in gebruiken.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
814
Vorige winter een stuk hesp spek koud gerookt, die ga ik zeker terug maken.

IMG_20220401_152111.jpg
 

Laurens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
858
Paprikapoeder moet ik ook eens doen. Welke mot gebruik je daar voor?
Maar net wat ik in huis heb šŸ˜‰

En nu ik het plaatje van de hesp zie, bedenk ik me dat ik vorig jaar ook een ganzenborst koud gerookt heb (pekelen-roken-drogen).
 

MartinK

Kooltjesharker
 
Berichten
226
Vorige week een stuk zalm gehaal bij de supermarkt.
En geheel volgens de receptuur van Noskos bereid.
Ik was dus even bezig maar het resultaat mag er zijn.
Geen idee wat voor mot ik gebruikt heb want deze lag al enkele jaren in mijn schuur omdat ik voorheen nogal eens een makreeltje of paling rookte.
Maar ik weet bijna zeker dat het eiken was.
 

RolfM

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
123
Hier ook een top drie van zalm, kaas en zout. Vlees heb ik nog niet aangedurfd ivm voedselveiligheid. Dan wil ik me eerst wat meer verdiepen in nitrietzout/colorozo zout.
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.396
tjsah, wat rook ik niet koud, dat lijstje is korter

worst, hesp, ham, spiering, varkenskaak, ...
Zout, paprikapoeder, boter, kaas, eieren, ...
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.386
Zalm, kaas, eieren, zout, noten, knoflook
Paprikapoeder staat door het lezen van de reacties ook op mijn todolijst
Ik heb vorig jaar ook olijfolie gerookt maar die is nu nog steeds extreem heftig qua rook smaak.
Die kan ik eigenlijk nergens in gebruiken.
Enig idee hoe lang dat je die gerookt hebt en met welke rookmot? Ik zou ook eens een olie willen roken.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.677

dennisb

Stoker
 
 
 
Berichten
459
Zelf vorig jaar koudgerookt spek gemaakt, eerder al heilbot en zalm.

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan