BasBQ
Beef en Steak

Wat doe je anders met dit weer? (Beer Can Chicken)

 
 

Ryan

Sprokkelaar
Berichten
46
Vandaag een drukke dag omdat we ook aan het klussen zijn.
Maar ik moet nog een beetje oefenen met de BBQ (ik heb de temperatuur nog niet onder controle), dus gisteren nog een hele kip in de rub gezet (recept van Noskos).
En vandaag met een blik bier in de kont op de BBQ gezet.


De voorbereidingen:





Echt BBQ weer!



En gelijk even nieuwe briketten uitproberen (Greek Fire)



De kip samen met wat aardappels op de BBQ



Een actiefoto:



Het resultaat:




En dat was prima te eten!  :D
Als het even meezit, morgen spare-ribs in twee smaken.

 
Lekker!!
welke thermometer gebruik jij?
Heb van de week ook een bcc gemaakt, thermometer van ikea gebruikt, 5 minuten gebruikt, overleden......
 
Een iGrill mini. Werkt super, kleine kanttekening is dat het bereik toch niet zo enorm is als ze aangeven (haal zo'n 10 meter), maar het is wel enorm luxe.
Houdt alles netjes bij in een grafiek en als je tijdens een sessie even niet oplet geeft hij toch op tijd een waarschuwing.

Alleen hij kan ook niet zo goed met hitte overweg. Iets te dicht bij de warmte en hij is wat vervormd aan de onderkant. Dat is wel jammer.

Ik heb er ook 1 van de Ikea, maar die moet ik nog uit de verpakking halen.
 
lekkere kippie hoor
 
Lekker kippetje hoor!

Arjan, zorg ervoor dat de probes niet te dicht bij de hete kolen komen, kunnen ze niet zo goed tegen...
 
Feli met tokkie!
 
Ryan zei:
Ik heb er ook 1 van de Ikea, maar die moet ik nog uit de verpakking halen.

de mijne van ikea(3 jaar oud) doet na 2x in een bad van 180 graden hete frituur olie nog steeds .
de probes zijn vaak t probleem ,maar dat geld voor alle merken.
 
Ziet er lekker uit....Gefeliciteerd!
 
Lekker hoor! Gefeliciteerd met je Tok!
 
Terug
Bovenaan Onderaan