Beef en Steak

Walchrs gilden spek

 
 
 

Marnix

Kooltjesharker
Berichten
210
Nog maar eens bij Noskos op bezoek geweest voor het recept en de bereidingswijze.



kilootje mager spek met de marinade in de ziplock, en drie dagen in de koelkast.



Q klaar gemaakt met ook wat appel rook hout, op 165 gr ging het spek er op.



na 75 min, kerntemp van 73 gr, alu folie er over en naar binnen.



Wat vonden we er van.........super lekker, het kruiden korstje mals sappig spekje,  misschien iets te zout, kom ook tegen dat Mike v R, 4 gram nitrietzout (colorozo) gebruikt misschien volgende keer "wat er zeker komt" ook maar eens doen. voor de gemiddelde forum bezoeker is dit een koud kunstje maar ikke ben toch  :D
Op naar de volgende variant, hebben nog werk  ;) Ondertussen heb ik ook geleerd waarom de Wi-Fi antennetjes gebruikt worden  ;)





 
Ziet er lekker uit!
 
Ziet er goed uit, volgende keer andere ketjap gebruiken (Trade mark A) dat is minder zout.
 
Ziet er goed uit hoor! Tijd om hier ook weer eens een buikspekje klaar te maken.
 
Mike v R zei:
Ziet er goed uit, volgende keer andere ketjap gebruiken (Trade mark A) dat is minder zout.

Gaan zeker op zoek naar de trade mark A , heb wel effe moeten Google  :-S en misschien 4 gr zout (Mike) i.p.v. 8 gr (Noskos) per kg spek, zal dan wel schelen zeker.
goede tip gaan we  gebruiken  ;)
 
Marnix zei:
Mike v R zei:
Ziet er goed uit, volgende keer andere ketjap gebruiken (Trade mark A) dat is minder zout.

Gaan zeker op zoek naar de trade mark A , heb wel effe moeten Google  :-S en misschien 4 gr zout (Mike) i.p.v. 8 gr (Noskos) per kg spek, zal dan wel schelen zeker.
goede tip gaan we  gebruiken  ;)

Dat scheelt ook ja.
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan