- Berichten
 - 72
 
Het BBQ virus is behoorlijk toegeslagen sinds de OTP57 in de tuin staat, mede ook door al het heerlijks wat ik hier voorbij zie komen. Daarom maar eens besloten wat vrienden (6) uit te nodigen in het weekend, zodat we met een goede bodem 's avonds op stap konden.
De dag ervoor gestart met de voorbereidingen;
1,5KG varkenshaas kortgemaakt voor de sate.
		
		
	
	
		
	
Eerder geposte Java sateh marinade gemaakt en vervolgens in de ziplock voor een uurtje of 24
		
	
Chickenwings voorzien van de basic noskos rub
		
	
En ten slotte, om de volgende dag de Q alvast warm te draaien: babyback ribs!
		
	
Membraam verwijderd, even afgespoeld en drooggedept. Deze vervolgens ook in de rub gezet (mix van kruiden: pezo, suiker, paprika, cayenne, knoflook, uien)
Klaar voor een nachtje in de koelkast:
		
	
De volgende dag de ribs rond half 3 op de Q. Besloten om een 1,75-2-1 methode te hanteren
		
	
Beetje rookhout erbij voor de buren :-o
		
	
Na 1.75 uur de ribs in folie gepakt met appelsap
		
	
Temperatuur tijdens de ribs sessie mooi tussen de 100/120 graden kunnen houden, beetje klooien met de onderste schuif. De bovenste soms ook maar een kwart open. Setup werkt dus prima om binnenkort PP te proberen
		
	
Na de 2 uur in de folie de ribs afgelakt met een glaze van maple, ketchup, worchester, wijnazijn, basterdsuiker en wat aanvullende kruiden.
Resultaat:
		
	
Van de resterende BBQ sessie enkel nog deze foto, hierna geen pics meer gemaakt.
		
	
Opmerkingen waren tijdens en na de Q uiterst positief, al direct verzocht om een volgende BBQ te organiseren
	
		
			
		
		
	
				
			De dag ervoor gestart met de voorbereidingen;
1,5KG varkenshaas kortgemaakt voor de sate.
	Eerder geposte Java sateh marinade gemaakt en vervolgens in de ziplock voor een uurtje of 24
	Chickenwings voorzien van de basic noskos rub
	En ten slotte, om de volgende dag de Q alvast warm te draaien: babyback ribs!
	Membraam verwijderd, even afgespoeld en drooggedept. Deze vervolgens ook in de rub gezet (mix van kruiden: pezo, suiker, paprika, cayenne, knoflook, uien)
Klaar voor een nachtje in de koelkast:
	De volgende dag de ribs rond half 3 op de Q. Besloten om een 1,75-2-1 methode te hanteren
	Beetje rookhout erbij voor de buren :-o
	Na 1.75 uur de ribs in folie gepakt met appelsap
	Temperatuur tijdens de ribs sessie mooi tussen de 100/120 graden kunnen houden, beetje klooien met de onderste schuif. De bovenste soms ook maar een kwart open. Setup werkt dus prima om binnenkort PP te proberen
	Na de 2 uur in de folie de ribs afgelakt met een glaze van maple, ketchup, worchester, wijnazijn, basterdsuiker en wat aanvullende kruiden.
Resultaat:
	Van de resterende BBQ sessie enkel nog deze foto, hierna geen pics meer gemaakt.
	Opmerkingen waren tijdens en na de Q uiterst positief, al direct verzocht om een volgende BBQ te organiseren